ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Προσπάθεια για πιο... ευγενικούς χρήστες

14:42 - 17 Οκτ 2017 | Επιχειρήσεις
Facebook: Προσπάθεια για πιο... ευγενικούς χρήστες
Στην απόκτηση μιας νέας εφαρμογής σχεδιασμένης να προωθήσει την… ευγένεια μεταξύ των νεαρών χρηστών της προχώρησε η Facebook.

 Το app tbh (αρχικά από τη φράση «to be honest») απευθύνεται σε νεαρά άτομα και επιτρέπει την ανταλλαγή θετικών σχολίων μεταξύ φίλων μέσω μηνυμάτων και γκάλοπ.

Το Tbh λανσαρίστηκε μόλις πριν από δύο μήνες και το έχουν ήδη κατεβάσει 5 εκατ. άτομα. Έχει αποδειχτεί πολύ δημοφιλές μεταξύ νεαρών χρηστών για την αποστολή προκαθορισμένων θετικών μηνυμάτων, όπως «ποιος έχει το καλύτερο χαμόγελο» ή «ποιος σε κάνει να γελάς περισσότερο».

Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από ένα δισεκατομμύριο μηνύματα έχουν σταλεί μέσω του app τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Facebook αγόρασε το tbh, σχεδιασμένο ειδικά ως αντίδοτο στις διαδικτυακές ύβρεις οι οποίες κάνουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντιδημοφιλές μεταξύ των νεαρών χρηστών και των γονιών τους. 

Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν θετικά σχόλια ανώνυμα μέσω του tbh και να ανταμείβονται με «διαμάντια» όταν επιλέγονται σε γκάλοπ.

Η εταιρεία που σχεδίασε το tbh υποστηρίζει ότι η συγχώνευση με την Facebook θα συμβάλει στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαμορφώσουν καλύτερες σχέσεις και να αντιμετωπίσουν προβλήματα, όπως η κατάθλιψη.

Και η Facebook συνηγόρησε με την εξής δήλωση: «Το Tbh και το Facebook μοιράζονται έναν κοινό στόχο, τη δημιουργία μιας κοινότητας που θα φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά».

Η Facebook έχει δεχτεί σκληρή κριτική για την αποτυχία της να αποκρούσει αρνητικές και προσβλητικές συμπεριφορές. Με την

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.