ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novartis: Ενισχυμένα τα κέρδη στο γ' τρίμηνο του 2017

11:36 - 24 Οκτ 2017 | Επιχειρήσεις
Novartis: Ενισχυμένα τα κέρδη στο γ' τρίμηνο του 2017
Βελτίωση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Novartis κατά το γ’ τρίμηνο του έτους, γεγονός που αποδίδεται στην εξαιρετικά καλή πορεία των Cosentyx και Entresto στην αγορά που αναχαίτισαν τον ανταγωνισμό από τα γενόσημα φάρμακα.

Αναλυτικότερα, η ελβετική φαρμακευτική εταιρία εμφάνισε καθαρά κέρδη τριμήνου στα 2,08 δισ. δολάρια από 1,95 δισ. το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Τα έσοδα τριμήνου εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 2,4% σε 12,41 δισ. δολάρια, πρόσθεσε η Novartis.

Οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν για το τρίτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 2,02 δισ. δολαρίων, από πωλήσεις 12,34 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις της Αlcon, της μονάδας φροντίδας ματιών της Novartis, εμφάνισαν άνοδο 6% σε 1,5 δισ. δολάρια.

Η Novartis συνεχίζει να εξετάζει τις δυνατότητες της Αlcon και η στρατηγική αυτή αξιολόγηση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο δείχνει πως η δημιουργία μιας «ξεχωριστής εταιρίας μέσω εξόδου στις αγορές κεφαλαίου», θα μπορούσε να παράξει επιπρόσθετη αξία.

Η εταιρία τόνισε πως η τελική απόφαση επάνω στο θέμα θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη πωλήσεων και από τη βελτίωση των περιθωρίων μέσα στα επόμενα αρκετά τρίμηνα, προσθέτοντας πως δεν είναι πιθανό να αναλάβει δράση πριν το πρώτο μισό του 2019.

Η φαρμακευτική επιβεβαίωσε το outlook για το 2017 και τόνισε πως οι καθαρές πωλήσεις αναμένεται ότι θα συνάδουν με την προηγούμενη χρονιά σε όρους σταθερών ισοτιμιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 24 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.