ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε "ελεύθερη πτώση" τα καθαρά κέρδη της Deutsche Lufthansa

11:46 - 25 Οκτ 2017 | Επιχειρήσεις
Σε "ελεύθερη πτώση" τα καθαρά κέρδη της Deutsche Lufthansa
Βουτιά της τάξης του 17% στα καθαρά κέρδη του γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Deutsche Lufthansa, λόγω της ανόδου στα κόστη σε σύγκριση με πέρυσι. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι παρά τη μείωση τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 17% σε 1,18 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 1,03 δισ. Η πτώση οφείλεται στην άνοδο κοστών που σχετίζονται με το προσωπικό, εξήγησε ο αερομεταφορέας.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 11% σε 9,81 δισ. ευρώ, εν μέρει χάρη στην ενοποίηση της Brussels Airlines.

Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο βελτιώθηκε σε 15,5% από 13%, μεταδίδει το MarketWatch.

Η αεροπορική εταιρία τόνισε πως αναμένει ελαφριά υποχώρηση στα κόστη ανά θέση (unit costs) των επιβατηγών αερογραμμών το τέταρτο τρίμηνο, εξαιρώντας τα καύσιμα και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις. Αναμένει άνοδο στα έσοδα ανά θέση (unit revenue), μια μέτρηση τιμολόγησης, της τάξης του 5,5% για την επόμενη περίοδο.

Η Lufthansa προβλέπει υποχώρηση και στις επισφάλειες που σχετίζονται με τις συντάξεις, κατά περίπου 1,1 δισ. ευρώ, χάρη σε συμφωνία με το βασικό σωματείο των πιλότων της. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα κέρδη της, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η γερμανική αεροπορική εταιρία αγόρασε παραπάνω από τη μισή Air Berlin, μια κίνηση που αναμένεται να βελτιώσει τη θέση της μονάδας Eurowingsστην εγχώρια αγορά της.

«Αναμένουμε η Eurowings να εμφανίσει θετικά αποτελέσματα ήδη από τις αρχές του χρόνου», εκτίμησε ο CFO Ulrik Svensson, «δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερααπ’ ό,τι αρχικά οραματιζόμασταν».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 25 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.