ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το προφίλ και το…όραμα του νέου CEO της Deutsche Bank

08:00 - 11 Απρ 2018 | Επιχειρήσεις
Το προφίλ και το…όραμα του νέου CEO της Deutsche Bank
Έπειτα από 16 χρόνια, τα ηνία της Deutsche Bank αναλαμβάνει ξανά ένας Γερμανός. Ο Kρίστιαν Ζέβινγκ, ο οποίος θα είναι παράλληλα και ο νεαρότερος CEO της γερμανικής τράπεζας.

Ο Ζέβινγκ είναι 47 ετών, πολύτεκνος και λατρεύει το τένις, όπως αναφέρει το γερμανικό Focus, που ακόμα προσθέτει πως είναι τόσο «απλός» που χρησιμοποιεί το μετρό για να πηγαίνει στη δουλειά του.

Μικρός ήθελε να γίνει αθλητικογράφος, αλλά τελικά τον κέρδισαν οι τράπεζες και τώρα διαδέχεται τον Τζον Κράιαν, του οποίου τις… ζημιές καλείται να μαζέψει.

Το 2017 οι ζημίες ανήλθαν στα 497 εκατ. ευρώ και η Deutsche Bank χρειάζεται αλλαγή πορείας. Ο Ζέβινγκ γνωρίζει καλά τις ανάγκες της τράπεζας, στην οποία εργάζεται από το 1989.

«Η προτεραιότητά μας είναι να ανακτήσουμε τις δυνάμεις, για να προχωρήσουμε δυναμικά σε επενδύσεις. Την ίδια στιγμή θα κοιτάξουμε να επεκταθούμε σε χώρους που δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα κερδοφόροι για εμάς» έγραψε σε σημείωμά του στους υπαλλήλους της τράπεζας.

Αυτό είναι το… όραμά του, με γερμανικά ΜΜΕ να προσθέτουν ωστόσο με νόημα πως αυτό παράλληλα περιλαμβάνει και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας για να «μαζευτούν» τα έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 η Deutsche Bank θα γιορτάσει τα 150 χρόνια από την ίδρυσή της. Μέχρι τότε ο νέος επικεφαλής της θα πρέπει να παρουσιάσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα καθώς και το νέο «προφίλ» της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.