ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σκόραρε» στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Μέσι-Απόφαση υπέρ της εταιρείας του

16:41 - 26 Απρ 2018 | Επιχειρήσεις
«Σκόραρε» στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Μέσι-Απόφαση υπέρ της εταιρείας του
"Γκολ" στο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι, καθώς απορρίφθηκε προσφυγή της ισπανικής εταιρίας «MASSI», που ζητούσε να μην εγκριθεί η δημιουργία εταιρία εμπορίου αθλητικών ειδών υπό την επωνυμία «MESSI».

Η Massi, που ειδικεύεται στα είδη ποδηλασίας, προϋπήρχε της Messi και είχε ζητήσει να μην εγκριθεί η επωνυμία της, καθώς θα δημιουργούσε σύγχιση στους καταναλωτές.

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της εταιρείας του Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην απόφασή του "η φήμη του Λιονέλ Μέσι αντισταθμίζει τις οπτικές και φωνητικές ομοιότητες μεταξύ του σήματός του και του σήματος «MASSI»"

Το Δικαστήριο εκτιμά ότι «σημαντικό τμήμα του κοινού θα συσχετίζει τον όρο «messi» με το όνομα του διάσημου ποδοσφαιριστή και επομένως θα αντιλαμβάνεται τον όρο «massi» ως εννοιολογικώς διαφορετικό».

Άρα δεν συντρέχει λόγος αλλαγής της επωνυμίας.

«Ο βαθμός ομοιότητας μεταξύ των σημάτων δεν είναι αρκούντως υψηλός ώστε να δύναται να κριθεί ότι το ενδιαφερόμενο κοινό ενδέχεται να θεωρήσει τα επίμαχα προϊόντα ως προερχόμενα από την ίδια επιχείρηση ή από επιχειρήσεις οικονομικώς συνδεδεμένες» καταλήγει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.