ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brussels Airlines: Στο έδαφος το 75% των πτήσεων λόγω απεργίας

12:47 - 14 Μαϊ 2018 | Επιχειρήσεις
Brussels Airlines: Στο έδαφος το 75% των πτήσεων λόγω απεργίας
Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα το 75% των προγραμματισμένων πτήσεων της θυγατρικής της Lufthansa, Brussels Airlines, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν την πρώτη από τις δύο 24ωρες απεργίες της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, οι πιλότοι έχουν εξαγγείλει ότι απεργούν σήμερα Δευτέρα και μεθαύριο Τετάρτη, μετά από εβδομάδες άκαρπων διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της αεροπορικής, για μισθολογικά και άλλα εργασιακά αιτήματα.

Η Brussels Airlines απολογήθηκε για την απεργία, η οποία επηρεάζει πάνω από 60.000 επιβάτες που έχουν κλείσει θέσεις σε 557 πτήσεις από και προς τις Βρυξέλλες αυτές τις δύο ημέρες.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν 54 πτήσεις και την Τετάρτη άλλες 60, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν συμπληρωματικές πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι πιλότοι ζητούν αύξηση μισθών, καλύτερα ωράρια εργασίας, καλύτερες προοπτικές καριέρας και δυνατότητα πρόωρη συνταξιοδότησης.

Υπέρ της απεργίας ψήφισε το 80% των πιλότων. Επικεφαλής συνδικάτων δήλωσαν πως ορισμένες από τις ανησυχίες των πιλότων συνδέονται με την αβεβαιότητα για το μέλλον της αεροπορικής εταιρίας στο πλαίσιο της Lufthansa.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.