ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Rolls-Royce απολύει 4.600 εργαζόμενους

16:25 - 14 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Η Rolls-Royce απολύει 4.600 εργαζόμενους
Η διάσημη για την παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων εταιρεία Rolls-Royce σχεδιάζει να κάνει περικοπή 4.600 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ως μέρος ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με το BBC, oι περικοπές θα πλήξουν κυρίως μεσαία διευθυντικά στελέχη και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης, γεγονός που αναμένεται να αποδυναμώσει ιδιαιτέρως τη βάση της εταιρείας στο Derby της Βρετανίας.

Η φίρμα της μηχανικής επανεστιάζει το ενδιαφέρον της στον πολιτικό αεροδιαστημικό τομέα, την άμυνα και τα ενεργειακά συστήματα. Όπως αναφέρει η εταιρεία, περίπου το 1/3 των περικοπών αναμένεται να γίνουν μέχρι το τέλος του 2018. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέσα στο 2019 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2020.

Η Rolls-Royce ανέφερε ότι με το πρόγραμμα θα εξοικονομούνται 400 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο μέχρι το τέλος του 2020. Χαρακτηριστικά, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Η κορυφαία στον κόσμο τεχνολογία μας δίνει στη Rolls-Royce τη δυνατότητα να παράγει σημαντική αύξηση κέρδους. Σε αυτό θα βοηθήσει μία βελτιστοποιημένη οργάνωση της δουλειάς μας με ρυθμό και απλότητα στον πυρήνα της, που θα λειτουργήσει ανταποδοτικά για εμάς και θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε για το μέλλον».

Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα περικοπών είναι «κατηγορία που επιβαρύνει» την κυβερνητική βιομηχανική πολιτική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.