ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συζητήσεις για εργοστάσια παραγωγής Tesla και BYD στην Ιταλία

19:24 - 28 Φεβ 2024 | Επιχειρήσεις
Συζητήσεις για εργοστάσια παραγωγής Tesla και BYD στην Ιταλία
Η Ιταλία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Tesla και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με στόχο την παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας, Αντόλφο Ούρσο. Στον διάλογο συμμετέχουν κατασκευαστές που αυτήν τη στιγμή δεν έχουν εργοστάσια στην Ευρώπη, όμως κοιτάζουν την αγορά με ενδιαφέρον, σημείωσε.

Ανώτατο στέλεχος της BYD είπε στο Bloomberg ότι η ιταλική κυβέρνηση είχε έρθει σε επαφή με την κινεζική εταιρεία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να προσελκύσει ακόμη έναν μεγάλο κατασκευαστή, πέρα από τη Stellantis, που φτιάχνει τα αυτοκίνητα της Fiat.

«Έχουμε πολύ θετικά σχόλια, αλλά φυσικά, είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί σύνεση», είπε ο Ούρσο. «Η Ιταλία ξεκίνησε αργά την πολιτική προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, ωστόσο σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο καταφέραμε να αντιστρέψουμε την τάση και να διασφαλίσουμε το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη χώρα μας». Η Tesla και η BYD ενδέχεται να πείσουν κι άλλους «υποψήφιους» να επενδύσουν στην Ιταλία. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ίλον Μασκ έχει προειδοποιήσει ότι η ανάπτυξή της θα επιβραδυνθεί φέτος, όσο η εταιρεία εκπονεί σχέδια για κατασκευή εργοστασίου στο Μεξικό. Η BYD, στα τέλη του περασμένου έτους, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο, στην Ουγγαρία.

Ο Ιταλός υπουργός μίλησε για την εγχώρια αντίθεση όσον αφορά την επέκταση του μοναδικού ευρωπαϊκού εργοστασίου της Tesla έξω από το Βερολίνο, τονίζοντας ότι είναι πιθανό να οδηγήσει σε αναθεώρηση των σχεδίων της αμερικανικής εταιρείας. Ερωτηθείς για την BYD, απάντησε ότι ελπίζει πως η Ιταλία θα ενισχύσει μέσω αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών την παραγωγή της, ενισχύοντας την εφοδιαστική της αλυσίδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.