ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα ομόλογα στρέφονται τα ευρωπαϊκά funds

17:42 - 29 Φεβ 2016 | Ομόλογα
Στα ομόλογα στρέφονται τα ευρωπαϊκά funds
Τα ευρωπαϊκά funds μείωσαν την έκθεσή τους σε μετοχές το Φεβρουάριο στα χαμηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2014, ενώ αυξάνουν τις θέσεις ομολόγων και μη συμβατικών περιουσιακών στοιχείων μετά το παγκόσμιο sell-off στις αγορές μετοχών.

Όπως τονίζει το Reuters, ακόμη και η υπόσχεση για περαιτέρω χαλάρωση απέτυχε να τονώσει την «όρεξη για ρίσκα» αφού τα δεδομένα για την ευρωζώνη έδωσαν νέες ενδείξεις αποπληθωρισμού και κατέδειξαν μια αποδυνάμωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

 

Οι θέσεων των funds σε μετοχές έπεσαν στο 44% των χαρτοφυλακίων παγκοσμίως, ενώ αυτές σε ομόλογα αυξήθηκαν σε περίπου 40%, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2013.

 

Η τοποθέτηση σε μη συμβατικά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα hedge funds και η υποδομή, αυξήθηκε 9,8%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, καθώς οι διαχειριστές funds αναζητούν περιουσιακά στοιχεία που συσχετίζονται λιγότερο με τις παγκόσμιες αγορές, καθώς και τρόπους για να προστατεύσουν τις αποδόσεις.

 

«Η αναταραχή στην αγορά (...) δίνει έμφαση στη σημασία της διατήρησης ενός εύρους διαφοροποιημένων εκμεταλλεύσεων στα χαρτοφυλάκια», ανέφερε ο Boris Willems, στρατηγικός αναλυτής στην UBS Asset Management. «Πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε σταδιακά την έκθεση του χαρτοφυλακίου μας σε κινδύνους και να υιοθετήσουμε μια πιο ουδέτερη στάση», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.