ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς

16:35 - 05 Ιουλ 2016 | Ομόλογα
Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς
Οι τιμές των κρατικών δανείων των Η.Π.Α, ήταν ψηλότερα την τρίτη αφού είχαν κλείσει την Δευτέρα, για την γιορτή της 4ης Ιουλίου, επανέναρξη μια προσφοράς ενός ισχυρού "αφαλούς καταφυγίου” καθώς οι παγκόσμιες μετοχές έπεσαν.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε σήμερα η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων ΗΠΑ (Treasuries), καθώς το νέο κύμα selloff στις διεθνείς μετοχές έστρεψε τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων, εντείνοντας  την ζήτηση για αμερικανικό χρέος.

 

Ειδικότερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς Treasury υποχώρησε στο χαμηλό ρεκόρ του 1,378%, ενώ η απόδοση του 30ετούς τίτλου βρέθηκε να διολισθαίνει έως το 2,1569%.

 

Στο μεταξύ, κάτω από το 0% υποχώρησε σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία η απόδοση του 50ετούς κρατικού ομολόγου Ελβετίας.

Η αβεβαιότητα των επενδυτών γύρω από την παγκόσμια ανάπτυξη και τις συνέπειες του Brexit αναζωπυρώθηκε την Τρίτη μετά το χρηματιστηριακό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.  Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα ξεκινάει η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στους κόλπους των Συντηρητικών της Βρετανίας.

 

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος η στερλίνα υποχώρησε σήμερα σε νέο χαμηλό 31 ετών έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ σε σχέση με το ευρώ βρέθηκε σε χαμηλό 2,5 ετών. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.