ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Η πρώτη έκδοση 10ετών ομολόγων με αρνητικό επιτόκιο

13:44 - 13 Ιουλ 2016 | Ομόλογα
Γερμανία: Η πρώτη έκδοση 10ετών ομολόγων με αρνητικό επιτόκιο
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία εξέδωσε 10ετές ομόλογο με αρνητική απόδοση.

Ειδικότερα, η γερμανική κυβέρνηση άντλησε το ποσό των 4,038 δισ. ευρώ, αν και ο στόχος της ήταν στα 5 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο -0,05%, ενδεικτικό της διάθεσης των επενδυτών να χάσουν μέρος των κεφαλαίων τους εάν αυτό τους εξασφαλίζει την προστασία από τις αναταράξεις των αγορών. 


Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,2.


Υπενθυμίζεται εδώ ότι το γερμανικό επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε για πρώτη φορά κάτω από το 0% στις 14 Ιουνίου, καθώς το Brexit κέρδιζε έδαφος στις τότε δημοσκοπήσεις. 

 

Συγκεκριμένα, το ομοσπονδιακό γραφείο διαχείρισης χρέους (GFA) ανακοίνωσε ότι η απόδοση της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στο -0,05% και ο δείκτης κάλυψης στο 1,2.

 

«Είναι η πρώτη φορά που το επιτόκιο 10ετούς ομολόγου υποχωρεί σε αρνητικά επίπεδα, κατά τη διάρκεια μίας δημοπρασίας» τόνισε ο εκπρόσωπος του GFA.

Το κόστος δανεισμού της Γερμανίας έχει περιοριστεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, λόγω τόσο της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όσο και της στροφής των επενδυτών σε ασφαλή «καταφύγια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.