ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Ασήμαντο το Brexit, τα επιτόκια θα αυξηθούν

10:40 - 14 Ιουλ 2016 | Ομόλογα
Fed: Ασήμαντο το Brexit, τα επιτόκια θα αυξηθούν
Ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, απαξίωσε την απειλή του πιθανού Brexit στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών και υπαινίχθηκε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

«Το Brexit βρίσκεται χαμηλά στη δική μου λίστα με τους κινδύνους και δεν αναμένω πάνω περίπου δύο μεταβατικά δέκατα ποσοστιαίας μονάδας επιβράδυνσης στην ανάπτυξη» εξαιτίας αυτού, τόνισε ο Harker σε ομιλία του.

 

Ο αξιωματούχος προέβλεψε ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και πρόσθεσε πως σε αυτό το περιβάλλον, η Fed παραμένει στο σωστό δρόμο ώστε να τονώσει περαιτέρω το κόστος δανεισμού, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το χρόνο.

«Αναμένω πως ίσως είναι κατάλληλες δύο επιπρόσθετες αυξήσεις στα επιτόκια φέτος», με το στόχο να πλησιάζει το 3% μέχρι τα τέλη του 2018, ανέφερε σύμφωνα με το MarketWatch.

 

Οι εκκλήσεις του τραπεζίτη για αυξήσεις αντιβαίνουν στην προσεκτική στάση που έχουν κρατήσει πολλοί από τους συναδέλφους του τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και στον απόηχο «μπερδεμένων» οικονομικών στοιχείων. Ένας αριθμός αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας σημειώνει πως τα αυξημένα επίπεδα αβεβαιότητας μετά την απόφαση της Βρετανίας για Brexit, καθιστούν δύσκολο να καθοριστεί το τι έπεται στην πολιτική επιτοκίων της Fed.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.