ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Ο Ντράγκι αφήνει τα οικονομικά στοιχεία να «μιλήσουν»

12:04 - 29 Αυγ 2016 | Ομόλογα
Bloomberg: Ο Ντράγκι αφήνει τα οικονομικά στοιχεία να «μιλήσουν»
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τηρεί «σιγή ιχθύος» σχετικά με την νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας και αφήνει σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά στοιχεία να δημιουργήσουν τις προσδοκίες ενόψει της συνεδρίασης της 8ης Σεπτεμβρίου, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι εκθέσεις που αναμένονται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες για τον πληθωρισμό, την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και την ανεργία, μπορεί να σηματοδοτήσουν, εάν χρειάζεται ένα περεταίρω ερέθισμα, για να στηρίξει την ανάκαμψη και την αναζωογόνηση της ανάπτυξης των τιμών εν μέσω των επιπτώσεων από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.


Οι οικονομολόγοι πάντως των JP Morgan Chase και Danske Bank επισημαίνουν, ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έχει χάσει το ρυθμό της και προβλέπουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης.


Παράλληλα, σημειώνει το Bloomberg, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία, αρχίζει να βιώνει τώρα τις επιπτώσεις του Brexit, κάτι που σύμφωνα με το πρακτορείο υποδηλώνει, ότι πιο σοβαρές συνέπειες μπορεί να είναι ακόμα μπροστά.


Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, κυρίαρχο στοιχείο είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος μπορεί να αυξήθηκε όπως επισημαίνουν οι οικονομολόγοι στο 0,3% τον Αύγουστο, ωστόσο αυτό το ποσοστό είναι πολύ μακριά από το στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ.


Επίσης, οι οικονομολόγοι επισημαίνουν, ότι μόνο ως θετικά στοιχεία δεν μπορούν να θεωρηθούν η ασθενής αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας (+0,4%) το β΄ τρίμηνο του 2016 και η μηδενική ανάπτυξη της Γαλλικής και Ιταλικής οικονομίας το ίδιο διάστημα.
Ακόμη, επισημαίνουν ότι ο δείκτης παραγωγής στην Ευρωζώνη «χωλαίνει», ενώ και ο τουρισμός υποφέρει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. 


Αυτό που περιμένουν τώρα οι οικονομολόγοι, είναι οι εκθέσεις αύριο Τρίτη (30/8) βιομηχανικής παραγωγής και εμπιστοσύνης των καταναλωτών, οι οποίες θα δείξουν πόσο αντέχει η οικονομία της Ευρωζώνης 2 δύο μήνες μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.