ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων

17:06 - 30 Σεπ 2016 | Ομόλογα
Σε χαμηλά έξι εβδομάδων οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων
Σε χαμηλά έξι εβδομάδων υποχώρησαν οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων, εν μέσω των ανησυχιών για μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Deutsche Bank και για τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παρότι τόσο η γερμανική κυβέρνηση, όσο και η ίδια η διοίκηση της τράπεζας έχουν προσπαθήσει να κατευνάσουν τους φόβους, η αγορά δεν φαίνεται να πείθεται και οι επενδυτές στρέφονται μακριά από το ρίσκο και τα κρατικά ομόλογα της Γερμανίας.

 

Τα γερμανικά 10ετή ομόλογα υποχωρούν 4 μονάδες βάσης στο -0,161% στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Αυγούστου. Συνολικά τον Σεπτέμβριο έχουν υποχωρήσει σχεδόν 10 μονάδες βάσης - τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούνιο, όταν το απροσδόκητο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χτύπησε τις παγκόσμιες αγορές και προκάλεσε στροφή προς την ασφάλεια.

 

Στην υπόλοιπη ευρωζώνη, οι αποδόσεις των ομολόγων διαμορφώνονται 2-3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, με το γενικευμένο ράλι στις αγορές ομολόγων να οδηγεί την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιρλανδίας στο ιστορικό χαμηλό του 0,312%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.