ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fidelity: Η αγορά είναι έτοιμη για αύξηση αμερικανικών επιτοκίων

11:09 - 20 Οκτ 2016 | Ομόλογα
Fidelity: Η αγορά είναι έτοιμη για αύξηση αμερικανικών επιτοκίων
Η αγορά αναμένει μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το Δεκέμβριο, αλλά πρέπει να προηγηθεί σημαντική οικονομική ανάπτυξη δήλωσε στο CNBC ο Jurrien Timmer της Fidelity Investment.

«Νομίζω ότι η αγορά λέει στη Fed: ''Περίμενε μέχρι να έχουμε ανάπτυξη και μετά μπορείς να αυξήσεις ό,τι θέλεις'' διότι τότε μόνο τότε η αγορά μπορεί να τη διαχειριστεί. Αλλά με μηδενική ή αρνητική ανάπτυξη, δεν μπορεί να διαχειριστεί (την αύξηση των επιτοκίων)» είπε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, ο Timmer επεσήμανε ότι κινούνται στο τυπικό, εποχικό μοτίβο. Ωστόσο, έπειτα από πέντε τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης με διαδοχική βελτίωση, ο ίδιος δήλωσε ότι οι αγορές των ΗΠΑ μπορούν να δουν το πρώτο θετικό τους τρίμηνο. 

 

Την ίδια στιγμή, ο Steven Dudash της ΙΗΤ Wealth Management δήλωσε ότι «ήρθε η αγορά για να αρχίσει να κινείται η Fed». Σύμφωνα με τον ίδιο τα χαμηλά επιτόκια έχουν διαρκέσει για πάρα πολύ καιρό. «Η οικονομία μας είναι έτοιμη για αυτό, οι αριθμοί για την απασχόληση είναι στο σωστό σημείο», είπε. 


«Σε μια φούσκα, είμαστε έτοιμοι, αλλά λόγω της Ιαπωνίας και λόγω του ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, πιστεύω ότι η Fed έχει μείνει λίγο πίσω» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε «είμαι της άποψης ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη. Μπορεί, όμως να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορείτε να έρθει ανάπτυξη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.