ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Global Strategies: Η Fed θα μειώσει τα επιτόκια το 2017

14:31 - 27 Οκτ 2016 | Ομόλογα
Global Strategies: Η Fed θα μειώσει τα επιτόκια το 2017
Την εκτίμηση ότι κάποια στιγμή κατά το 2017, η Fed θα αναγκαστεί να μειώσει τα επιτόκια της εξέφρασε ο επικεφαλής της Global Strategies, Komal Sri-Kumar με συνέντευξη του στο Business Insider.

Ειδικότερα, ερωτηθείς πόσες φορές η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια από τώρα έως το τέλος του 2017, ο ίδιος απάντησε ότι «τα επιτόκια θα αυξηθούν μια φορά στις 14 Δεκεμβρίου του 2016, θα διατηρηθούν σταθερά έως τα μέσα του 2017 και θα μειωθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2017».


Όπως εξήγησε ο ίδιος ο λόγος είναι ότι «η αμερικανική οικονομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολλές αυξήσεις των επιτοκίων, και οι παγκόσμιες επιπτώσεις -για παράδειγμα, στις αναδυόμενες αγορές, στο κινεζικό χρέος και νόμισμα- θα αναγκάσουν τη Fed να υποχωρήσει κάποια στιγμή το 2017». 


Σύμφωνα με τον Sri-Kumar, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές -εκτός των εκλογών- είναι η εκτός ελέγχου πορεία του κινεζικού χρέους ή ότι η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα αυξήσει τις εκροές κεφαλαίων από τις κινεζικές αγορές (όπως συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο).


Επισημαίνεται ότι ο Sri-Kumar είναι ένας εκ των λίγων στρατηγικών αναλυτών που παρέμειναν αισιόδοξοι (bullish) για την αγορά των ομολόγων, ενώ σωστά εκτίμησε ότι οι αποδόσεις θα πετύχουν ιστορικό χαμηλό στις αρχές του 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.