ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλία: Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα

11:57 - 06 Δεκ 2016 | Ομόλογα
Αυστραλία: Διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα
Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκιά της η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια της σημερινής (6/12) συνεδρίασής της, παρά τις ανησυχίες ότι η οικονομία έχει επιβραδυνθεί απότομα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, το βασικό επιτόκιο της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας διατηρήθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% μία κίνηση που αναμενόταν από όλους τους δέκα οικονομολόγους της Wall Street Journal.


"Στην Αυστραλία, η οικονομία συνεχίζει τη μετάβασή της μετά την "έκρηξη" που έλαβε χώρα στις επενδύσεις εξόρυξης", δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας, Philip Lowe μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ πρόσθεσε ότι η επιβράδυνση που λαμβάνει χώρα κατά το τέλος του έτους είναι πιθανή, "πριν ανακάμψει και πάλι".


Να σημειώσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, όταν και ο Lowe ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας, τόνισε την ανάγκη για μία ευελιξία της τράπεζας απέναντι στο στόχο πληθωρισμού 2-3%, λέγοντας ότι το να παρακινήσουμε τη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους των νοικοκυριών με τη μείωση των επιτοκίων δε θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.