ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητη πολιτική από BoE βλέπουν οι αναλυτές

12:03 - 15 Δεκ 2016 | Ομόλογα
Αμετάβλητη πολιτική από BoE βλέπουν οι αναλυτές
Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη σημερινή της συνεδρίαση, καθώς η βρετανική οικονομία συνεχίζει να επιδεικνύει περισσότερη ανθεκτικότητα από το αναμενόμενο.

Οι αναλυτές δεν βλέπουν αλλαγές στο τρέχον βασικό επιτόκιο του 0,25%, ούτε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της BoE. Εξάλλου ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Μαρκ Κάρνεϊ έσπευσε να επεκτείνει το QEκατά 70 δισ. στερλίνες μετά το δημοψήφισμα που οδήγησε στην απότομη πτώση της βρετανικής λίρας.

 

«Δεν αναμένουμε αλλαγή στην πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας αυτή την εβδομάδα, επεσήμανε η Bank of America Merrill Lynch σε έκθεσή της την Τετάρτη.

 

«Επιπλέον υποβαθμίζουμε την πρόβλεψή μας για μείωση επιτοκίου και παράταση του QE το Φεβρουάριο. Η ανθεκτική επίσημη ανάπτυξη κάνει δυσκολότερη τη δικαιολόγηση της τόνωσης και το QE φαίνεται πολιτικά μη αποδεκτό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε η τράπεζα.

Η Societe Generale επίσης ανέφερε σε δική της έκθεση πως δεν αναμένει αλλαγές στη βρετανική νομισματική πολιτική προς παρόν, καθώς και ότι ο Μαρκ Κάρνεϊ θα παρουσιάσει «ένα πολύ ουδέτερο μήνυμα», μεταδίδει το CNBC.

 

Στο μεταξύ, ο Σαμ Γουντς, αναπληρωτής διοικητής της BoE, τόνισε απευθυνόμενος την Τετάρτη στο βρετανικό κοινοβούλιο και αναφερόμενος στο Brexit, πως μια μεταβατική συμφωνία «το συντομότερο δυνατό» αποτελεί την καλύτερη επιλογή για χρηματοοικονομική σταθερότητα», επεσήμανε το Reuters.

Ο τραπεζίτης πρόσθεσε πως, τόσο η ΕΕ όσο και η Βρετανία, θα πρέπει να στοχεύσουν σε στενούς δεσμούς με τις αντίστοιχες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες τους.

 

«Δεν είμαι απαισιόδοξος. Απλά επισημαίνω ότι μια έκβαση κατά την οποία θα είμαστε με έναν τρόπο αποκομμένοι από την αρένα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών όσον αφορά στην λεπτομερή πρόσβαση σε αυτή την αγορά, πιστεύω ότι θα είναι κακή», υποστήριξε ο Γουντς σύμφωνα με το πρακτορείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.