ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ξεπούλημα" στα ευρωπαϊκά ομόλογα λόγω Ντράγκι

16:57 - 30 Δεκ 2016 | Ομόλογα
"Ξεπούλημα" στα ευρωπαϊκά ομόλογα λόγω Ντράγκι
Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα ομόλογα στην εκπνοή του 2016 και εν όψει των αλλαγών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Υψηλό παραμένει το spread του ελληνικού 10ετούς.

Νωρίτερα το Δεκέμβρη ο Ντράγκι ανακοίνωσε αφαίρεση του κατώτατου επιπέδου ( επιτόκιο καταθέσεων) για τις αγορές και η ελάχιστη διάρκεια για τα επιλέξιμα ομόλογα τοποθετείται πλέον στο ένα έτος αντί των δύο. 

 

"Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να δούμε πώς η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες θα προσαρμόσουν τις αγορές τους", όπως σημειώνει ο στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank Christian Lenk. Όπως προσθέτει , το sell-off είναι λογικό να συνεχιστεί. 

 

Η απόδοση στα 30ετή γερμανικά ομόλογα αυξάνεται στο 0,93%, ενώ τα yields στα 30ετή της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Γαλλίας ενισχύονται 2-3 μονάδες βάσεις. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι αποδόσεις σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα 20ετή-30ετή ομόλογα, ενώ οριακά ενισχύονται και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων. 

 

Συγκεκριμένα οι αποδόσεις στα 10ετή γερμανικά ομόλογα αυξάνονται στο 0,19%, στα 10ετή ιταλικά σημειώνουν άνοδο στο 1,81%μ, ενώ ανοδικά κινούνται τα yields  σε Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ολλανδία καθώς και στις υπόλοιπες αγορές ομολόγων της ευρωζώνης. 

 

Το spread του ελληνικού 10ετούς παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

 

Γιάννης Τσιρογιάννης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.