ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoJ: Οι κεντρικές τράπεζες έχουν έλεγχο των επιτοκίων

10:45 - 11 Ιαν 2017 | Ομόλογα
BoJ: Οι κεντρικές τράπεζες έχουν έλεγχο των επιτοκίων
Η μάχη των κεντρικών τραπεζών με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, απέδειξε ότι θα μπορούσαν να ασκήσουν σημαντική επίδραση στα μακροπρόθεσμα επιτόκια ακόμη και στις υψηλά αναπτυγμένες χρηματοπιστωτικές αγορές του σήμερα, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τράπεζας της Ιαπωνίας.

Αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα στο πώς θα επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα καμπύλης αποδόσεων και σε ποιο βαθμό οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να ελέγξουν τα μακροπρόθεσμα επιτόκια, τόνισε ο Masayoshi Amamiya, εκτελεστικός διευθυντής της BoJ που επιβλέπει τη νομισματική πολιτική.

 

"Αυτό που μάθαμε από διάφορες πρακτικές εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής και από τις υφιστάμενες εμπειρικές μελέτες, είναι πως η κεντρική τράπεζα μπορεί να επιφέρει σημαντική επίδραση στα μακροπρόθεσμα επιτόκια", ανέφερε σε ομιλία του σε σεμινάριο ο Amamiya.

 

"Υπάρχουν τομείς που ζητείται περαιτέρω κατανόηση, όπως η δυνατότητα ελέγχου των επιτοκίων ή η αποτελεσματικότητά τους ως μέτρο για την αντιμετώπιση των δυσμενών σοκ", τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.