ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fischer: Η Fed πλησιάζει τους στόχους της

16:10 - 16 Φεβ 2017 | Ομόλογα
Fischer: Η Fed πλησιάζει τους στόχους της
Η Federal Reserve πλησιάζει τον διπλό στόχο για πλήρη απασχόληση και σταθερότητα των τιμών, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Fed, Stanley Fischer, ανοίγοντας την πόρτα σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV ο Fischer σημείωσε ότι το μήνυμα της προέδρου της Fed, Janet Yellen στις αγορές αυτή την εβδομάδα ήταν ότι η κεντρική τράπεζα βλέπει στοιχεία πως η οικονομία ενισχύεται περαιτέρω και "είναι πλέον πιο σίγουρη για το που πάμε και πόσο γρήγορα θα φτάσουμε στην πλήρη απασχόληση με σταθερότητα των τιμών”.

 

Ο Fischer σημείωσε ότι ο πληθωρισμός κινείται προς το 2% που είναι και ο στόχος της κεντρικής τράπεζας, ενώ η αγορά εργασίας αναμένεται να συνεχίσει να ενισχύεται. "Εάν αυτά τα δύο πράγματα συμβούν, θα βρισκόμαστε στο μονοπάτι που περιμέναμε σε γενικές γραμμές”, πρόσθεσε.

 

Ο αξιωματούχος της Fed δεν θέλησε πάντως να κάνει κάποιο σχόλιο για το αν οι αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι δύο ή τρεις αυτό το έτος.

 

Οι δηλώσεις του έρχονται στον απόηχο της διήμερης κατάθεσης της Yellen στο Κογκρέσο για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η πρόεδρος της Fed άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της ακόμα και στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.