ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fund Managers' Awards Κύπρου: Βραβεύθηκαν τα πιο αποδοτικά Αμοιβαία Κεφάλαια

20:42 - 28 Νοε 2017 | Ομόλογα
Fund Managers' Awards Κύπρου: Βραβεύθηκαν τα πιο αποδοτικά Αμοιβαία Κεφάλαια
Απονεμήθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο τα Βραβεία Fund Managers’ Awards στα πιο αποδοτικά Αμοιβαία Κεφάλαια (UCITS – COMMON FUNDS). Η εκδήλωση απονομής των Βραβείων έγινε, στο πλαίσιο του οικονομικού και επιχειρηματικού πολυσυνεδρίου Cyprus Money Show 2017, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο «Hilton Cyprus».

Τα Βραβεία Fund Managers’ Awards αποτελούν θεσμό στην Ελλάδα για την αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, και φιλοδοξούν να καταστούν θεσμός και στην Κύπρο.

Τα φετινά Βραβεία Fund Managers’ Awards βασίζονται στα δημοσιευμένα στοιχεία απόδοσης για τις βασικές κατηγορίες Αμοιβαίων Κεφαλαίων κατά την περίοδο 30/9/2016-29/9/2017 και εξυπηρετούν την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Επίσης, προσωποποιούν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους επιτυχημένους διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων και επιβεβαιώνουν σε ετήσια βάση τη διαχειριστική επάρκεια.

Πριν την απονομή των Βραβείων Fund Managers’ Awards 2017, μίλησαν διακεκριμένες προσωπικότητες της επενδυτικής αγοράς της Κύπρου. Συγκεκριμένα, η κ. Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, περιέγραψε με μεστό λόγο και ενδιαφέροντα στοιχεία την αγορά των επενδύσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία και ιδιαίτερα τα Αμοιβαία Κεφάλαια, ενώ η κ. Νατάσα Πηλείδη, Γενική Διευθύντρια του Cyprus Investment Promotion Agency (CIPA), αναφέρθηκε στις νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το επενδυτικό κλίμα στην Κύπρο και θα διευκολύνουν περαιτέρω την επέκταση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας του Cyprus Investment Funds Association (CIFA) κ. Μάριος Ταννούσης, που εκπροσώπησε τον εκτάκτως απουσιάζοντα Πρόεδρο του ιδίου οργανισμού κ. Άγγελο Γρηγοριάδη, τόνισε τις απαραίτητες παρεμβάσεις που μπορούν να καταστήσουν διεθνώς ακόμη πιο ελκυστική την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό, ενώ, τέλος, ο κ. Νώντας Μεταξάς, τ. Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, κατέγραψε ιστορικά τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και διάδοση του θεσμού των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στη χώρα και υπογράμμισε τις ευνοϊκές προοπτικές που έχουν τα Αμοιβαία Κεφάλαια, παρέχοντας, ταυτόχρονα, σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Ακολούθησε η απονομή των Βραβείων Fund Managers’ Awards 2017.

Αναλυτικά:

Α. Στα Αμοιβαία Κεφάλαια Διαχειρίσεως Διαθεσίμων και Βραχυπροθέσμων Ομολόγων, καλύτερο Αμοιβαίο Κεφάλαιο για την χρονική περίοδο 30/9/2016-29/9/2017 αναδείχθηκε το GMM ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ με απόδοση 1,19%. Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κ. Δήμητρα Καλογήρου στην Ομάδα Διαχείρισης της GMM GLOBAL MONEY MANAGERS LTD. η οποία εκπροσωπήθηκε από την Διαχειρίστρια Χαρτοφυλακίων κ. Αναστασία Μπρατσιώτη.

Β. Στα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια, καλύτερο Αμοιβαίο Κεφάλαιο για την χρονική περίοδο 30/9/2016-29/9/2017 αναδείχθηκε το GMM CYPRUS ASSETS BOND FUND με απόδοση 7,86%. Το βραβείο απένειμε η Γενική Διευθύντρια του Cyprus Investment Promotion Agency (CIPA) κ. Νατάσα Πηλείδη στον κ. Σταύρο Κουγιά, Διαχειριστή Χαρτοφυλακίων της GMM GLOBAL MONEY MANAGERS LTD.

Γ. Στα Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια, καλύτερο Αμοιβαίο Κεφάλαιο για την χρονική περίοδο 30/9/2016-29/9/2017 αναδείχθηκε το EASTERNMED EQUITIES FUND CLASS A SHARES (EUR) με απόδοση 9,31%. Το βραβείο απένειμε ο κ. Μάριος Ταννούσης, Γενικός Γραμματέας του Cyprus Investment Funds Association (CIFA) στον κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου, CEO, CIO και Διευθυντή του Τμήματος Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων της EASTERNMED ASSET MANAGEMENT SERVICES LTD.

Δ. Στα Μικτά Αμοιβαία Κεφάλαια, καλύτερο Αμοιβαίο Κεφάλαιο για την χρονική περίοδο 30/9/2016-29/9/2017 αναδείχθηκε το HELLAS-CYPRUS RECOVERY MUTUAL FUND με απόδοση 16,90%. Το βραβείο απένειμε ο κ. Κίκης Τρεππίδης, Πρόεδρος της TREPPIDES FUND SERVICES, Αποκλειστικού Χορηγού της εκδήλωσης απονομής των Βραβείων Fund Managers’ Awards 2017, στον κ. Αλέξη Καρτάλη, Γενικό Διευθυντή της GMM GLOBAL MONEY MANAGERS LTD.

Η εκδήλωση απονομής των Βραβείων Fund Managers’ Awards 2017 έγινε με την υποστήριξη του Cyprus Investment Promotion Agency (CIPA).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.