ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΘ: Τον Μάιο η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή

13:25 - 21 Απρ 2017 | Ναυτιλία
ΟΛΘ: Τον Μάιο η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή
Την εκτίμηση ότι μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα έχει πιθανότατα ανακηρυχθεί ο προτιμητέος επενδυτής-πλειοδότης για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), διατύπωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μέλλιος, με αφορμή τη λήξη της σημερινής προθεσμίας για την κατάθεση βελτιωμένων προσφορών από τους τρεις υποψηφίους.

Κατά τον κ. Μέλλιο, θεωρείται βέβαιο ότι βελτιωμένες προσφορές -μόνο ως προς το προσφερόμενο τίμημα, όπως διευκρινίζει, κι όχι ως προς άλλους όρους- θα καταθέσουν και οι τρεις υποψήφιοι. Ωστόσο, πρόσθεσε, κατά πάσα πιθανότητα, η μεταξύ τους αναμέτρηση θα κριθεί τελικά σε έναν τρίτο γύρο προσφορών.

 

"Πιστεύω ότι δεν αποκλείεται να πάμε και σε τρίτο γύρο προσφορών, γιατί θεωρώ ότι έτσι έχουν προετοιμαστεί οι υποψήφιοι: Τα περιθώρια που έχει ο καθένας να αυξήσει το τίμημα πιστεύω ότι θα τα εξαντλήσει σε τρεις γύρους", σημείωσε ο κ. Μέλλιος, σύμφωνα με τον οποίο αν σήμερα καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές και οι τρεις υποψήφιοι -όπως ο ίδιος εκτιμά- τότε αυτές ενδέχεται να αποσφραγιστούν ακόμη και αυθημερόν.

 

Κατά τον πρόεδρο του ΟΛΘ, "η όλη διαδικασία θα έχει πιθανώς ολοκληρωθεί έως τις 10-11 Μαΐου με την ανάδειξη του προτιμητέου πλειοδότη", ο οποίος αναμένεται να εγκατασταθεί στο λιμάνι στις αρχές ή τα μέσα φθινοπώρου. "Μετά την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, η σύμβαση πρέπει να περάσει προς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Βουλή. Το πιο χρονοβόρο κομμάτι θα είναι, λογικά, αυτό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο εκτιμώ ότι θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες. Άλλος ένας μήνας θα απαιτηθεί για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οπότε η σύμβαση αναμένεται να φτάσει προς ψήφιση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο", υπογράμμισε.

 

Οι τρεις υποψήφιοι αγοραστές του 67% του ΟΛΘ είναι:

 

*Η κοινοπραξία DIEP- CMA CGM- Ιβάν Σαββίδη

 

*Η P&O του ομίλου της Dubai Ports World

 

*Η ICTSI

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.