ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα: Τάσεις... φυγής για το 75% των νέων Ελλήνων

08:49 - 17 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Έρευνα: Τάσεις... φυγής για το 75% των νέων Ελλήνων
Έρευνα της MRB και της διαΝΕΟσις αποκαλύπτει πως οι νέοι διατίθενται να μετακομίσουν σε μιαν άλλη χώρα για να βρουν εργασία σε ποσοστό 75%.

Ευκαιρία να «αποδράσουν» από τον οικονομικά ασφυκτικό τρόπο διαβίωσης που έχει διαμορφώσει η παρατεταμένη κρίση αναζητούν 3 στους 4 νέοι Ελληνες, οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους προσπορίζονται από τη σύνταξη των γονέων τους, ενώ ζουν με λιγότερα από 250 ευρώ τον μήνα!

Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα της MRB και της διαΝΕΟσις που δημοσίευσε η Realnews. 

Με τη συμμετοχή άνω των 1.500 νέων, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, αλλά και 500 από τους γονείς τους, η έρευνα εστιάζει για πρώτη φορά στις διαγενεακές σχέσεις που υφίστανται στην ελληνική κοινωνία, υπό το πρίσμα της οικονομικής αυτονομίας όλων των συμμετεχόντων.

Οπως έδειξαν οι απαντήσεις, οι νέοι διατίθενται να μετακομίσουν σε μιαν άλλη χώρα για να βρουν εργασία σε ποσοστό 75%, καθώς το 40,9% απάντησε «ναι» στη σχετική ερώτηση και το 34,1% «ίσως». Αιτία της έντονης τάσης φυγής προς το εξωτερικό είναι οι τρομακτικά χαμηλές απολαβές τους, καθώς οι Ελληνες από 18 έως 35 ετών έχουν στην πλειοψηφία τους ως βασική πηγή εισοδήματος το «χαρτζιλίκι» των γονέων τους και όχι την αμοιβή από την όποια εργασία τους.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, για το 48% των νέων η βασική πηγή του διαθέσιμου εισοδήματός τους είναι το οικονομικό βοήθημα που λαμβάνουν από τους γονείς τους, έναντι του 45% που δηλώνει ότι στηρίζεται πρωτίστως στις αποδοχές από την εργασία τους. Επίσης, μόνο το 15% αυτών θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους 6 μήνες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα χρήματα που μέσω των γονέων τους καρπώνονται και οι νέοι Ελληνες προέρχονται κυρίως από τις συντάξεις. Η έρευνα δείχνει ότι η βασική πηγή εισοδήματος για τους γονείς είναι οι συντάξεις σε ποσοστό 31,8%, με τη μισθωτή εργασία να έρχεται δεύτερη με 29%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.