ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α.Γεωργίου: Πολιτικά συμφέροντα υποκινούν τη δικαστική μου περιπέτεια

10:30 - 13 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Α.Γεωργίου: Πολιτικά συμφέροντα υποκινούν τη δικαστική μου περιπέτεια
Σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα" ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου, κάνει λόγο για πολιτικά συμφέροντα, τα οποία όπως χαρακτηριστικά λέει υποκινούν τη δικαστική του περιπέτεια τα τελευταία χρόνια.

“Συγκεκριμένοι παράγοντες από την Αριστερά και τη Δεξιά προσπαθούν με δημόσιες δηλώσεις τους να εξουδετερώσουν τις αθωωτικές αποφάσεις που έχω πετύχει μέχρι σήμερα για να κρατούν ζωντανά διάφορα πολιτικά αφηγήματα για το παρελθόν και το παρόν". αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίου.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ απαντά στην κριτική πρώην συναδέλφων του που τον κατηγόρησαν για "μαγείρεμα" των στοιχείων του 2009 προκειμένου να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα, σημειώνοντας πως πως η μέθοδος που χρησιμοποίησαν εκείνοι ήταν για γέλια και αν συγκριθούν με την ίδια μέθοδο τα ίδια στοιχεία το έλλειμμα για το 2009 ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Κλείνοντας ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δήλωσε "Σίγουρα δεν γίνεται κάτι τέτοιο πουθενά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία θέλουμε ως στατιστική υπηρεσία και ως χώρα γενικότερα να ανήκουμε. Είναι τελείως εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου και πρακτικής. Στην Ευρώπη δεν ψηφίζουμε για τα στατιστικά στοιχεία!".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 13 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.