ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του

20:39 - 12 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του
Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε το βράδυ της Πέμπτης ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154.

Οι δύο δράστες χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου του Μιχάλη Ζαφερόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154 στις 19:10 και, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, την πόρτα τους άνοιξε συνεργάτης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. «Θέλουμε να μιλήσουμε στον κ. Ζαφειρόπουλο» είπαν. Περίμεναν για λίγο στον προθάλαμο και στη συνέχεια ο συνεργάτης τους οδήγησε στο γραφείο του άτυχου δικηγόρου.

Ακολούθησε ένα τετ-α-τετ και ένας μικρός διάλογος και εν συνεχεία έπεσαν δύο πυροβολισμοί. Μια σφαίρα βρήκε τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο στο στήθος και μια στην κοιλιά.

Ένα άλλο πρόσωπο που την ώρα της δολοφονικής επίθεσης βρισκόταν στον ίδιο όροφο ανέφερε στους αστυνομικούς πως άκουσε φωνές και συγκεκριμένα της φράση «Βοήθεια, μας σκοτώνουν», όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

 Οι δράστες, μετά την εκτέλεση, τράπηκαν σε φυγή με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στη συμβολή με την Λ. Αλεξάνδρας ενώ σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται και το σπίτι του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Στο γραφείο του ποινικολόγου μπήκαν χτυπώντας το κουδούνι, προσποιούμενοι τους πελάτες. Το θύμα βρισκόταν μαζί με έναν συνεργάτη του. Οι αστυνομικοί λαμβάνουν κατάθεση τόσο από τον συνεργάτη του όσο και από έναν συνάδελφο του στο ακριβώς διπλανό γραφείο που άκουσε φωνές. 

Οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών οι οποίο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση εξαφανίστηκαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. 

Tις υποθέσεις του δικηγόρου ξεψαχνίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Εντούτοις την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια και παρακολουθεί διακριτικά η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τους συνεργάτες του είναι ποιες υποθέσεις χειριζόταν τον τελευταίο καιρό, αν είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή αν είχε δεχτεί απειλές.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ήταν γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Ο 52χρονος δικηγόρος - παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών- ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου.

Ποιες υποθέσεις είχε χειριστεί ο δολοφονηθείς δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 12 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.