ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

11 τουρκικά και 8 ελληνικά πλοία στην περιοχή των Ιμίων

18:35 - 13 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
11 τουρκικά και 8 ελληνικά πλοία στην περιοχή των Ιμίων
Η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet παρουσιάζει εικόνα έντασης στην περιοχή των Ιμίων μετά το περιστατικό το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα στην περιοχή βρίσκονται 11 τουρκικά και 8 ελληνικά πλοία.

Στο μεταξύ, το ελληνικό ΥΠΕΞ προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την πλευρά της Τουρκίας.

«Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται», τονίζει το ΥΠΕΞ.

Στην Ελευσίνα βρίσκεται τέλος το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος 090 «ΓΑΥΔΟΣ», όπου τεχνικοί της διεύθυνσης επιχειρησιακών μέσων θα αξιολογήσουν τη ζημιά που προκλήθηκε, όταν κατά την περιπολία του στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό, η οποία είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:04 - 13 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.