ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικό Προξενείο-Μαμούθ στο Στρασβούργο!

12:06 - 16 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Τουρκικό Προξενείο-Μαμούθ στο Στρασβούργο!
Τέλη καλοκαιριού-αρχές Σεπτέμβρη ανοίγει τις πύλες του στο κοινό και αναλαμβάνει διπλωματική δράση το καινούργιο Προξενείο της Τουρκίας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα κτίρια του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Το κτίριο-μαμούθ που έκτισε η Τουρκία, για να αναβαθμίσει την διπλωματική της παρουσία στην καρδιά της Ευρώπης, έχει επιφάνεια 13.000 τ.μ και αποτελείται από 4 συνολικά κτίρια, στα οποία θα στεγασθούν η τουρκική πρεσβεία στο Στρασβούργο, το γενικό προξενείο της Τουρκίας και ο τούρκος πρόξενος.

Στο κτίριο, που κόστισε στις τουρκικές αρχές περίπου 41 εκατομμύρια ευρώ, θα υπάρχουν ακόμη εστιατόρια και χώροι φιλοξενίας, για τους τούρκους βουλευτές και άλλους αξιωματούχους, που επισκέπτονται συχνά το Στρασβούργο, τόσον για τις συνεδριάσεις της Συνέλευσης του Οργανισμού όσον και για τα διάφορα συνέδρια για δικαστικούς, εισαγγελείς και τοπικούς άρχοντες.

Σημειώνεται ότι, η κατ’ αυτόν τον τρόπο έντονη διπλωματική παρουσία της Τουρκίας στο Στρασβούργο, γίνεται σε μία περίοδο που οι σχέσεις της χώρας με το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι σε όξυνση, εξαιτίας της απόφασης των τουρκικών αρχών να σταματήσουν την επιπλέον επιχορήγηση που έδιναν στον Οργανισμό.

Θλίψη προκαλεί η σύγκριση του νέου τουρκικού προξενείου με το αντίστοιχο ελληνικό, που στεγάζεται σε όροφο ιδιοκτησίας Γάλλου φιλέλληνα, που με απόφαση της τότε ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη επελέγη για …έλληνας πρόξενος και έχει δύο μόνον υπαλλήλους προσωπικό, οι οποίοι έχουν αρμοδιότητα μόνο την επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής και άλλων εγγράφων.

 

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.