ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα

17:45 - 10 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα
Μία ακόμη καταμέτρηση δείχνει πως οι πρόσφυγες είναι υπεράριθμοι στις δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ οι δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων, σε Διαβατά, Κω, Λέσβο, Σάμο και Χίο, φιλοξενούν υπεράριθμο αριθμό προσφύγων.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν μάλιστα πως οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις 31 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυξήθηκαν κατά 230 άτομα- σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη καταγράφηκαν 29.339 άτομα έναντι 29.109 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 31 δομών αυξήθηκε από 25.029 στα 25.179 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω, και Διαβατών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς .

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 16.725 μερίδες φαγητού από τις οποίες 520 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών, διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.