ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Veridos Ματσούκης:Εξάγει έγγραφα ασφάλειας με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα

10:15 - 12 Αυγ 2017 | Επιχειρήσεις
Veridos Ματσούκης:Εξάγει έγγραφα ασφάλειας με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα
Έντονη εξωστρέφεια χαρακτηρίζει την εταιρία εταιρίας Veridos Ματσούκης Α.Ε., που επικεντρώνεται στις εκτυπώσεις για έγγραφα υψηλής ασφάλειας. Με παρουσία δεκαετιών τροφοδοτεί με διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, αξιόγραφα κλπ πολλές ξένες χώρες.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της εταιρίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επανα-πιστοποίησης της εταιρίας Veridos Ματσούκης Α.Ε., σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14298, Επιπέδου Κεντρικής Τράπεζας (Central Bank Level), που αφορά στις εκτυπώσεις για έγγραφα υψηλής ασφάλειας όπως είναι τα διαβατήρια, οι ταυτότητες, άδειες οδήγησης κλπ.

Η πιστοποίηση αφορά στη δυνατότητα εκτυπώσεων αξιογράφων, που αποτελούν ένα ιδιαίτερο εκτυπωτικό προϊόν και γίνεται με την εποπτεία της INTERGRAF ( της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εκτυπωτικών & Συναφών Βιομηχανιών) με έδρα το Βέλγιο. Σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14298 καθορίζονται οι διαδικασίες, που πρέπει να εφαρμόζονται από τις Εκτυπωτικές Εταιρίες Εντύπων Ασφαλείας, ούτως ώστε να διασφαλίζονται οι πελάτες, ότι τα έντυπά τους, όχι μόνον είναι κατάλληλα σχεδιασμένα προς αποφυγή παραχαράξεων, αλλά κι ότι η παραγωγή τους διεξάγεται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον με απόλυτη ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση των παραγομένων προϊόντων. Δηλαδή μέσα από τις πιστοποιημένες διαδικασίες, να υπάρχει απόλυτος έλεγχος των ποσοτήτων αλλά και της ασφαλούς καταστροφής των κακεκτύπων, ούτως ώστε να μην είναι δυνατή οποιαδήποτε προσπάθεια παράνομης διοχέτευσής τους στην αγορά.

Η εταιρία Veridos Ματσούκης Α.Ε. διαθέτει ήδη από το 2003 το συγκεκριμένο πιστοποιητικό που της επιτρέπει να εκτυπώνει ανάλογα αξιόγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες κλπ) για λογαριασμό όλων των χωρών.

«Η πιστοποίηση αυτή, όπως και μια σειρά άλλων που διαθέτει η εταιρία, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της Veridos Ματσούκης Α.Ε. και της συνεχούς προσαρμογής της στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών που πρέπει διέπουν τη λειτουργία του κλάδου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κος Ευθύμιος Ματσούκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos Ματσούκης Α.Ε.

Η εταιρία

Η εταιρία ξεκινάει την πορεία της το 1891 ως ενα μικρό εργαστήριο Γραφικών Τεχνών με κύριο αντικείμενο τις εμπορικές εργασίες. Στην δεκαετία το ’60 ξεκινάει η δραστηριοποίηση παραγωγής Εντύπων Ασφαλείας η οποία επισφραγίζεται το 1969 με την έναρξη της επιχειρηματικής συνεργασίας με τη Giesecke & Devrient (G&D) για τη παραγωγή του Ελληνικού Διαβατηρίου.

Το 1972 γίνεται επισήμως υπεργολάβος της G&D. Το 1973 η G&D αναθέτει τις πρώτες παραγγελίες για τη παραγωγή διαβατηρίων. Από τότε είναι αξιόπιστος προμηθευτής της G&D για διαβατήρια και άλλα Έντυπα Ασφαλείας. Το 1999 η εταιρία επενδύει σε μηχανή εκτύπωσης με την μέθοδο της χαλκογραφίας και αναγνωρίζεται έτσι ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Εκτυπωτών Ασφαλείας.

Το διάστημα από το 1999 – 2007, με συνεχή ανάπτυξη, καθίσταται ηγέτης στην αγορά των Εκτυπώσεων Ασφαλείας στην Ελλάδα. Εξυπηρετεί περίπου το 70% της εγχώριας αγοράς και εγκαθιδρύει τη δική της παρουσία στην διεθνή αγορά πριν την συνένωσή της με τη G&D. Οι διεθνείς πωλήσεις της επικεντρώνονται σε πολλές χώρες. Παράλληλα με την παραγωγή εντύπων ασφαλείας η εταιρία προμήθευσε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος με μηχανήματα διαλογής και ανίχνευσης γνησιότητας.

Το 2007 η G&D αποκτά το 60% των μετοχών της εταιρίας και δημιουργείται η νέα εταιρεία με την ονομασία Giesecke & Devrient Ματσούκης Α.Ε. (GDMAT). Ξεκινάει, δε, ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τέλος το 2016 μετά τη σύμπραξη μεταξύ των G&D και BundesDruckerei και τη δημιουργία της VERIDOS GmbH, το όνομα της εταιρείας στην Ελλάδα αλλάζει σε Veridos Ματσούκης Α.Ε. (VDMAT).

 
Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 12 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.