ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με στόχο τις εξαγωγές ξεκίνησε το BalkanMed e-Business Pages

21:53 - 12 Ιαν 2018 | Επιχειρήσεις
Με στόχο τις εξαγωγές ξεκίνησε το BalkanMed e-Business Pages
Το έργο «BalkanMed e-Business Pages», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος «Βαλκανικής -Μεσογείου» (Balkan -Mediterranean) της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, παρουσιάστηκε πρόσφατα σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν εταίροι από πέντε χώρες: το HRDA - Human Resources Development Agency (Βουλγαρία), το LCCI - Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (Κύπρος), το GAUSS Institute (ΠΓΔΜ), το CCP - Centre for Competitiveness Promotion (Αλβανία) και η ΕΕΔΕ - Ελληνική Εταιρία Διοικήσεων Επιχειρήσεων (Ελλάδα). Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Χ. Ρακοβίτης, Project Manager του έργου, και ο Γ. Καλύβας, προϊστάμενος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΕΕΔΕ, παρουσίασαν το σχέδιο δράσης και τους στόχους του «BalkanMed e-BP».

Όπως αναφέρθηκε, σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ μέσω της δημιουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα περιέχει πληροφορίες για εξαγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστούν η προώθηση και η δημοσιοποίηση του έργου των επιχειρήσεων, η ενημέρωση δυνητικών επενδυτών και γενικότερα της κοινής γνώμης για τη δραστηριότητά τους. Οι συναντήσεις μεταξύ των στελεχών των επιχειρήσεων κάθε χώρας θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018 κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής πέντε σεμιναρίων - ένα σε κάθε συμμετέχουσα χώρα.

Με το πρόγραμμα επιχειρείται η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Βαλκανικής, η προώθηση της συνεργασίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας, όπως επίσης και η δημιουργία ψηφιακών εργαλείων για την ενίσχυση της ανάπτυξης των τοπικών αγορών.

Η εναρκτήρια διακρατική συνάντηση του έργου μεταξύ των πέντε εταίρων πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, στην πόλη Ruse της Βουλγαρίας, όπου εδρεύει ο συντονιστής εταίρος του έργου HRDA. Σε αυτήν τη συνάντηση οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των δράσεων του έργου και συμφωνήθηκε η δομή λήψης αποφάσεων για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία και αξιοποίηση των υποστηρικτικών εργαλείων του προγράμματος. Η συνάντηση έκλεισε με μια συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία παρουσιάστηκε το έργο «BalkanMed e-BusinessPages».

Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και κατά 15% από εθνικούς πόρους των κρατών που συμμετέχουν σε αυτό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.