ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προβλέπει η νέα σύμβαση στην Σκλαβενίτης

10:52 - 05 Φεβ 2018 | Επιχειρήσεις
Τι προβλέπει η νέα σύμβαση στην Σκλαβενίτης
Στα 860 ευρώ διαμορφώνεται ο ενιαίος βασικός μισθός στους υπαλλήλους της Σκλαβενίτης, σύμφωνα με όσα προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση, στην οποία κατέληαξν οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην Σκλαβενίτης, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της εταιρείας υπεγράφη η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2018, η οποία προβλέπει τα εξής:

  • Αυξήσεις για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους που αντιστοιχούν στο 15% περίπου του συνόλου των εργαζομένων, (περίπου 3.150 εργαζομένους), οι οποίες θα προέλθουν από την διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού στα 860,00 ευρώ και με την καταβολή επιδόματος γάμου και τριτέκνων – πολυτέκνων.
  • Απόλυτη διασφάλιση των ήδη καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών στο 80% περίπου του συνόλου των εργαζομένων.
  • Εξορθολογισμό των αμοιβών 1.000 περίπου στελεχών που αντιστοιχούν στο 5% περίπου του συνόλου των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις θα φτάσουν και το 50% και θα αφορούν το ποσό του μισθού πάνω από τα 1.700 ευρώ.
  • Ενιαία έκπτωση για όλους τους εργαζόμενους, 5% σε τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης και 10% σε είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης, υπόδησης.
  • Δύο επιπλέον ημέρες άδειας γάμου και μία ημέρα άδειας αιμοδοσίας.
  • Σαφής διατύπωση αμφότερων των μερών ότι αποτελεί κοινό στόχο η μείωση της μερικής απασχόλησης και η δέσμευση ότι, οι μερικώς απασχολούμενοι θα προτάσσονται των νέων προσλήψεων είτε με αύξηση των συμβατικών ωρών εργασίας, είτε με μετατροπή των συμβάσεών τους σε πλήρη απασχόληση.
  • Μέριμνα της Επιχείρησης να ικανοποιεί αιτήματα εργαζομένων για αλλαγή του τόπου απασχόλησής τους σε πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας του κατ/τα.
  • Παροχή λεωφορείου για την μεταφορά των εργαζομένων στα Κέντρα Διανομής: Ελευσίνας, Δρυμού, Οινοφύτων και Σπάτων.

Η συγκεκριμένη σύμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία, και προβλέπει επίσης κλείσιμο καταστημάτων χωρίς απώλειες σε θέσεις εργασίας. Η αναδιάρθρωση κρίθηκε απαραίτητη μετά την ένταξη των καταστημάτων του δικτύου της Μαρινόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 05 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.