ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eγκρίνεται το νέο εταιρικό ομόλογο της B&F από την Ε.Κ.

06:14 - 13 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Eγκρίνεται το νέο εταιρικό ομόλογο της B&F από την Ε.Κ.
Η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας γυναικείων ρούχων B&F με τα σήματα BSB και Lynne θα είναι η 4η ελληνική επιχείρηση μέσα στο 2018 που θα αναζητήσει κεφάλαια από την οργανωμένη αγορά ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.gr στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας που προσδοκά να αντλήσει περί τα 25 εκατ. ευρώ.

Το ομολογικό και οι στρατηγικοί στόχοι

Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, τα σχέδια για επέκταση και μεγέθυνση του ομίλου ποτέ δε σταματούν, έτσι η έκδοση εταιρικού ομόλογου με δημόσια προσφορά και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο του ομίλου στην αναπτυξιακή του πορεία. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας θα χρησιμοποιηθούν ορθολογικά συνδυάζοντας τόσο την υποκατάσταση υφιστάμενου δανεισμού όσο και την οργανική ανάπτυξη του ομίλου στις αγορές του εξωτερικού και στην Ελλάδα. Σε περίπτωση επιτυχούς κάλυψης της έκδοσης το 60% των εσόδων θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού, που σήμερα ανέρχεται στα 34 εκατ. ευρώ, και τα υπόλοιπα για τη στοχευμένη επέκταση - ανακαίνιση του δικτύου μέσα από ένα τριετές επενδυτικό πλάνο. 

O κύριος στόχος του ομίλου παραμένει η κατάκτηση των αγορών του εξωτερικού και η εδραίωση των εμπορικών σημάτων του στις νευραλγικές ευρωπαϊκές αγορές όσον αφορά στα προϊόντα μόδας όπως η ισπανική, η ιταλική, η γερμανική και η γαλλική.  

Με μεθοδευμένη στρατηγική ανάπτυξης και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία, στηριζόμενος στην εξειδίκευση και τεχνογνωσία που διαθέτει αλλά και στη διατήρηση των ανταγωνιστικών του πλεονεκτημάτων, ο όμιλος B & F ατενίζει με όραμα και αισιοδοξία το μέλλον και βελτιώνει διαρκώς τις επιδόσεις του.

Η πορεία της B&F από το 1980 μέχρι σήμερα

Η εταιρεία ένδυσης BSB ιδρύθηκε το 1980 από τον Βασίλη και τη Σοφία Μπιθαρά και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα πανίσχυρο γυναικείο «love brand» το οποίο σήμερα, σχεδόν 40 χρόνια μετά (ως μέλος του ομίλου B & F) «αναπτύσσεται επιθετικά» και πρωταγωνιστεί ανάμεσα στους πολυεθνικούς κολοσσούς ένδυσης παγκοσμίως, έχοντας σταθερή επέκταση στην Ελλάδα αλλά και συνεχή διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού.   

Η δεύτερη εταιρεία του ομίλου - η Lynne – η οποία προήλθε από εξαγορά το 2006, έχει σταθερά ανοδική πορεία στο χώρο της ένδυσης στην Ελλάδα και ένα στοχευμένο και φιλόδοξο πλάνο για την ανάπτυξη της στο εξωτερικό. 

Παράλληλα ο όμιλος B & F σημειώνει εξαιρετικές online πωλήσεις μέσω των δύο αντίστοιχων ηλεκτρονικών καταστημάτων που διαθέτει για τα δύο brands που αντιπροσωπεύει.

Ο όμιλος B & F, απασχολεί 600 άτομα προσωπικό και διατηρεί τον σχεδιασμό των συλλογών του 100 % στην Ελλάδα ενώ παράγει σε προμηθευτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  

Η B & F, έχοντας χαράξει ένα σαφές στρατηγικό πλάνο επέκτασης για το εξωτερικό, συμμετέχει την τελευταία 3ετία με μεγάλη επιτυχία στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις μόδας (Panorama στο Βερολίνο, Who’s Next στο Παρίσι, MOMAD στη Μαδρίτη), ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την εξαγωγική της δραστηριότητα ολοένα και περισσότερο.  

 Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.