ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάκτωρ: Το… ντέρμπι θα συνεχιστεί έως τα τέλη Ιουλίου

08:14 - 29 Ιουν 2018 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ελλάκτωρ: Το… ντέρμπι θα συνεχιστεί έως τα τέλη Ιουλίου
Τρομερή μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται στον μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας Ελλάκτωρ μεταξύ των δύο κύριων μετοχικών στρατοπέδων, την ίδια ώρα που σήμερα αναμένεται να αναβληθεί η εξαιρετικά κρίσιμη γενική συνέλευση για τα τέλη Ιουλίου.

Οι δύο κύριες αντιμαχόμενες πλευρές προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν τη θέση τους και τη μετοχική τους επιρροή, έχοντας επιστρατεύσει όλες τις φίλιες δυνάμεις, εγχώριους «παίκτες» αλλά κυρίως διεθνή funds...

H πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση βρίσκεται σε φάση αντεπίθεσης αυξάνοντας τα ποσοστά της έχοντας ξεπεράσει οριακά πλέον το αντίστοιχο ποσοστό που έχει η πλευρά των Μπόμπολα – Κούτρα!

Μάλιστα, η αλλαγή συσχετισμών – αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά των μετόχων – γίνεται για πρώτη φορά στη 19χρονη συνύπαρξη αυτού του σχήματος, που προήλθε από τη συγχώνευση της Ελληνικής Τεχνοδομικής και της Άκτωρ.

Χθες, μέσω ενός μεγάλου πακέτου που έγινε στο φινάλε της συνεδρίασης και στις δημοπρασίες, άλλαξε χέρια το 5,2% της Ελλάκτωρ, στην τιμή των 2,15 ευρώ.

Διακινήθηκαν 9.300.196 μετοχές με την αξία της συναλλαγής να φτάνει στα 19,99 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό που προέρχεται από την συμμετοχή του επενδυτικού κεφαλαίου Amber Capital κατέληξε στην πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση. Έτσι έχουν αυξήσει σημαντικά το ποσοστό τους, φτάνοντας πλέον το αντίστοιχο της πλευράς Μπόμπολα – Κούτρα, οπότε η μάχη χαρακωμάτων αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή.

Αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά, τότε η πλευρά των αδερφών Αν. και Δημ. Καλλιτσάντση ελέγχει πλέον ποσοστό 22,7%, ενώ η πλευρά Λ. Μπόμπολα και Δημ. Κούτρα έει 22,4%. Και όλα αυτά, την ώρα που η Καλλιτσάντση έως πριν δύο – τρεις εβδομάδες, ήλεγχε ποσοστό μόλις 11,8% στην Ελλάκτωρ.

Όπως όλα δείχνουν, η μάχη θα κριθεί στο… νήμα, ήτοι με ένα ποσοστό από 2% έως 4%, το οποίο φυσικά είναι ικανό να κάνει τη διαφορά.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:32 - 29 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.