ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτισμός και κρασί πάνε μαζί για την ανάδειξη της Νεμέας

12:43 - 03 Αυγ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Πολιτισμός και κρασί πάνε μαζί για την ανάδειξη της Νεμέας
Δύο αναπληρωτές υπουργοί, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας Νίκος Ξυδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, με την παρουσία τους την Τετάρτη 5 Αυγούστου και ώρα 13:00, στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν στην Αθήνα ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο δήμος Νεμέας, σηματοδοτούν την προσπάθεια συνδυαστικής στήριξης της εκστρατείας προώθησης των επωνύμων αγροτικών προϊόντων, όπως είναι το κρασί ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Λαϊκής Παράδοσης «Καφενείον η Ωραία Ελλάς» (είσοδος από Μητροπόλεως 59 ή Πανδρόσου 36, Αθήνα), κατά την οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας» που θα λάβουν χώρα από 5 έως 31 Αυγούστου στη Νεμέα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ και η ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή, με πυλώνες την αγροτική ανάπτυξη, την καλλιέργεια της αμπέλου και τον πολιτισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή βρίθει λαμπρών ιστορικών μνημείων με κυριότερο τον ιερό χώρο της Νεμέας, όπου οι ανασκαφές της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής μαζί με την Αρχαιολογική Υπηρεσία έχουν δώσει λαμπρά αποτελέσματα. Παράλληλα η οινική Ζώνη Νεμέας δίνει ορισμένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά κρασιά, η παραγωγή των οποίων ξεκινάει από την αρχαιότητα όπως αποτυπώνεται στα αγγεία που μπορεί να δει ο επισκέπτης στο μοναδικό μουσείο της Αρχαίας Νεμέας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.