ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντυπωσιακό come back της ΜΕΒΓΑΛ

15:45 - 09 Σεπ 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Εντυπωσιακό come back της ΜΕΒΓΑΛ
Εντυπωσιακή ανάκαμψη εν μέσω κρίσης και capital controls παρουσιάζει η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, καταγράφοντας στο επτάμηνο της χρήσης 2015 άνοδο των EBITDA κατά 111% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 5,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,4 εκατ. ευρώ πέρυσι

Όπως πληροφορεί η εταιρεία, τα οικονομικά μεγέθη της αποτυπώνουν βελτίωση σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, «καθώς αποδίδει καθολικά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης που υλοποιεί η επιχείρηση, δικαιώνοντας τις προσπάθειες της διοίκησης της εταιρείας, των στελεχών και όλων των εργαζόμενων της».

Εν συνόψει, η ΜΕΒΓΑΛ στο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα ενίσχυσε τις εξαγωγές της, σχεδίασε και παρουσίασε νέα προϊόντα στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό και πέτυχε οριακή κερδοφορία προ φόρων.

Να σημειωθεί ότι πάνω από το 30% του κύκλου εργασιών καλύπτεται από εξαγωγές, οι οποίες διευρύνονται συνεχώς. Οι πωλήσεις εξωτερικού δεν επηρεάστηκαν από τα capital controls και η εταιρεία έχει πετύχει τους στόχους της για τον τζίρο από τις εξαγωγές.

Η ΜΕΒΓΑΛ επισημαίνει σε ανακοίνωση ότι θα συνεχίσει σε όλα τα επίπεδα τη λειτουργική και διαχειριστική αναδιάρθρωσή της με κύρια στόχευση στις εξαγωγές, στην ανάπτυξη κερδοφόρων προϊόντων, στη συνολική κερδοφορία της εταιρείας και στην αύξηση της ρευστότητας.

Νέα προϊόντα

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί με πρωτοποριακά προϊόντα, τα οποία κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Έτσι, υποδέχεται το φθινόπωρο με μία ξεχωριστή σειρά Harmony, την Harmony Plus σε δύο γεύσεις: «Harmony Plus με Goji Berry» και «Harmony Plus με Κινόα», με στραγγιστό γιαούρτι και μόλις 1% λιπαρά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.