ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προώθηση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής στο εξωτερικό στην έκθεση Fruitlogistica 2016

16:21 - 10 Φεβ 2016 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Προώθηση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής στο εξωτερικό στην έκθεση Fruitlogistica 2016
Στην έκθεση Fruitlogistica 2016, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών στον κόσμο, συμμετείχε η χώρα μας με 53 Έλληνες εκθέτες.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2016.

 

Πιο αναλυτικά, στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ), φιλοξενήθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου, καθώς και επίσημοι φορείς προώθησης και εμπορίας φρούτων και λαχανικών, όπως ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑΑ) και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΚΑΘ ΑΕ). Όπως προκύπτει από τις επιχειρηματικές επαφές που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η συνεργασία όλων των φορέων προώθησης των ελληνικών εξαγωγών φρούτων και λαχανικών θα συνεχιστεί με νέες δράσεις προώθησης.

 

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος αναφέρει: «Η χώρα μας είναι συνυφασμένη με τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα της ελληνικής γης. Η ανάγκη προώθησης και στήριξης των εξαγωγών νωπών φρούτων και λαχανικών είναι επιτακτική, ώστε να ενισχύσουμε την απασχόληση και το εισόδημα των αγροτικών περιοχών της χώρας. Το Enterprise Greece εντείνοντας τη συνεργασία του με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, αλλά και οι κατά τόπους αγροτικοί συνεταιρισμοί μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολυποίκιλες δράσεις εξωστρέφειας. Η επιτυχημένη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Fruitlogistica ας αποτελέσει την αφετηρία αυτής της προσπάθειας».

 

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ, Μιχάλης Μυτηλινάκης δήλωσε: «Το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά νωπά προϊόντα, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στη συνέχεια. Με συνεργατικές δράσεις όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στην προώθηση των ελληνικών φρούτων και λαχανικών θα προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την ελληνική αγροτική παραγωγή στις αγορές του εξωτερικού. Η συνεργασία που ξεκίνησε με το Enterprise Greece στη Fruitlogistica, θα ενισχυθεί με στόχο τη χάραξη μιας αναπτυξιακής στρατηγικής μέσα από ουσιαστικές δράσεις προώθησης».

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ, Δημήτρης Χαμπίδης δήλωσε: «Οι δυνατότητες συνεργασιών είναι μεγάλες και με άλλους εθνικούς φορείς εξωστρέφειας, όπως είναι το Enterprise Greece, σκοπεύουμε να ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να κάνουν το αναγκαίο πλέον βήμα ανάπτυξης των αγορών του εξωτερικού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.