• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
Image
0
0
  • NASDAQ Composite0
  • S&P 5000
  • CAC 400
  • DAX0
  • FTSE 1000
  • Nikkei 2250
Το Κρητικό κρασί σε διεθνούς φήμης περιοδικά
12:19 | 12 Σεπ 2016 ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ

Το Κρητικό κρασί σε διεθνούς φήμης περιοδικά

Στο πλαίσιο της έκθεσης κρασιού «ΟιΝοτικά» τον περασμένο Φεβρουάριο, το “Wines of Crete”φιλοξένησε τον παγκοσμίου φήμης δημοσιογράφο οίνου, Andrew Jefford.

Διοργανώθηκε μία μοναδική αμπελοοινική και οινοτουριστική εμπειρία (fam trip) στην Κρήτη, ώστε ο AndrewJefford να γνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κρητικού Αμπελώνα και να δοκιμάσει κρασιά από τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Η περιήγηση του κ. Jefford έγινε με την συνδρομή και την υποστήριξη του οινο-δημοσιογράφου και συγγραφέα Ν. Μάνεση και τη συνοδεία του οινολόγου Μ. Σταφυλάκη και των γεωπόνων, Ν. Σωμαράκη και Δ. Τσουπέη.
Αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης, ήταν να γραφτεί ένα καίριο άρθρο αποκλειστικά για τον Κρητικό Αμπελώνα και να ακολουθήσουν ακόμα δύο σε στήλες διεθνούς φήμης περιοδικών. Το πρώτο άρθρο γράφτηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά έντυπα για τον οίνο, το περιοδικό Decanter. Αφορούσε την αμπελουργία και το κλίμα της Κρήτης, τις Κρητικές ποικιλίες σταφυλιού αλλά και κριτική πάνω σε ετικέτες που δοκίμασε από τους Κρήτες οινοπαραγωγούς.

Ακολούθησε το δεύτερο άρθρο τον Αύγουστο στους Financial Times. Ο κ. Jefforfd, ανέφερε εκτενώς την οινογαστρονομική εμπειρία που είχε στην Κρήτη. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη μακρά ιστορία του Κρητικού Αμπελώνα και στην εξέλιξη του τα 4.000 χρόνια ύπαρξής του, μεταφέροντας εικόνες από το οδοιπορικό του στο νησί. Στο άρθρο του εξυμνεί την Diva του Κρητικού αμπελώνα, τη λευκή ποικιλία Βιδιανό, αναλύοντας τα γευστικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Επίσης, αναφέρει ως σταρ των ερυθρών ποικιλιών, την ποικιλία Λιάτικο και τα χαρμάνιαπου παρουσιάζονται με τις ποικιλίες Μαντηλάρι και Κοτσιφάλι.
Ένα τρίτο άρθρο, ήρθε να συμπληρώσει την αρθογραφία του, εκ νέου στο περιοδικό Decanter. Στο άρθρο αυτό συγκρίνει σε ίδιο επίπεδο, την γευστική εμπειρία που μπορεί κάποιος να έχει με κρασιά παγκοσμίου φήμης και υψηλής χρηματικής αξίας, με κρασιά από γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης και συγκεκριμένα την ποικιλία Λιάτικο.
Και τα τρία αυτά άρθρα αποτελούν καταρχήνεξαιρετική αναγνώριση για τα κρασιά του νησιού αλλά και σημαντική συμβολή στην προβολή του Κρητικού κρασιού και της Κρήτης σαν οινο-γαστρονομικός προορισμός. Η επίσκεψη του Andrew Jefford στην Κρήτη εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του «Wines of Crete» για τηνπροβολή και προώθηση του Κρητικού Αμπελώνακαι οι αναφορές της Κρήτης και του Κρητικού κρασιού σε παγκοσμίου φήμης έντυπα είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς και τηςδικτύωσης των Κρητών παραγωγών. Εκτός από τα άρθρα που έγραψε ο κος Jefford, παραχώρησε και συνέντευξη στον Ν. Μάνεση, όπου μίλησε για την εμπειρία του στην Κρήτη και μπορείτε να τη βρείτε στο επίσημο κανάλι του Wines of Crete στο YouTube. Τους συνδέσμους (link) για τα άρθρα μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.winesofcrete.gr αλλά και στα social mediaτου «Wines of Crete».

Tagged under: ΚΡΑΣΙ - Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη σχολίου

ˆ back to top

Από Θέσεως

Κωνσταντίνος Μίχαλος
Κωνσταντίνος Μίχαλος Και ο φορολογούμενος έχει δικαιώματα

Οι σχέσεις αμοιβαίας δυσπιστίας και…

Νίκος Ρούσσης
Νίκος Ρούσσης Κρατάει (Χ)ρόνια αυτή η κολώνι(Α)!

Μέχρι το Στρασβούργο ακούσθηκαν οι…