ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πλάνα για τη ΜΕΒΓΑΛ μετά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρεών

08:59 - 26 Απρ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Νέα πλάνα για τη ΜΕΒΓΑΛ μετά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρεών
Νέους στόχους θέτει η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ μετά τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Για το 2017 η εταιρεία προσβλέπει σε αύξηση του τζίρου της και επιπλέον προγραμματίζει και υλοποιεί επενδύσεις ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ σε βάθος τριετίας, για τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών μονάδων του εργοστασίου της με άμεση προτεραιότητα τον τομέα του γιαουρτιού. Όπως ανακοινώθηκε η ΜΕΒΓΑΛ προγραμματίζει την επαναδραστηριοποίηση της στην κατηγορία των χυμών, λανσάροντας 3 γεύσεις: πορτοκάλι, μήλο-πορτοκάλι-καρότο, ροδάκινο-μήλο-πορτοκάλι, ενώ εντός του Μαΐου πρόκειται να λανσάρει ένα καινοτόμο προϊόν στην κατηγορία των επιδορπίων γιαούρτης.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία  για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας υπεγράφη χθες 25 Απριλίου 2017, μεταξύ των τραπεζών και του 86,39% των βασικών μετόχων  της ΜΕΒΓΑΛ, δηλαδή την εταιρεία ΔΕΛΤΑ και την οικογένεια Χατζάκου.

Μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες η διοίκηση της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ προσβλέπει σε αναπτυξιακή πορεία και δείγματα αυτής της θετικής αλλαγής καταγράφονται ήδη στα αποτελέσματα του 2016, καθώς τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων σημείωσαν  αύξηση 19%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 110 εκ. ευρώ στα επίπεδα του 2015 και παρά την συνολική πτώση στην αγορά γαλακτοκομικών κατα 10,5%.

Η συμφωνία παρέχει τη δυνατότητα στην γαλακτοβιομηχανία για έκδοση νέου ομολογιακού δανείου ύψους 54,3 εκατ. ευρώ, δεκαετούς διάρκειας, το οποίο θα αποπληρώσει την υφιστάμενη οφειλή προς τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες. 

Παράλληλα η ΜΕΒΓΑΛ αναμενεται να προχωρήςει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο έχει καταβληθεί  από τους δύο παραπάνω μετόχους, αλλά και το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο, η επισκόπηση του οποίου έγινε από ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία για λογαριασμό των τραπεζών και της ΜΕΒΓΑΛ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.