ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελετή βράβευσης για τα κορυφαία ελληνικά ελαιόλαδα

12:34 - 11 Μαϊ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Τελετή βράβευσης για τα κορυφαία ελληνικά ελαιόλαδα
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Αν. Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και της Δρ. Ελένης Μέλλιου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των κορυφαίων Ελλήνων παραγωγών ελαιολάδου με ιδιότητες ωφέλιμες για την ανθρώπινη υγεία.
Τα διεθνή βραβεία OLYMPIA Health and Nutrition Awards θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ώρα 5.30-9.00 το απόγευμα, στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου 13, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Aristoil.
Θα απονεμηθεί βραβείο σε όσους ελαιοπαραγωγούς πέτυχαν δείγμα ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο και οι διακρίσεις θα χωρίζονται σε Bronze, Silver και Gold, ανάλογα με τα επίπεδα των ευεργετικών φαινολών.
Στην τελετή θα ομιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, εξειδικευμένοι στο ελαιόλαδο και τις ευεργετικές του ιδιότητες, που θα αναφερθούν στις τελευταίες έρευνες σχετικά με τη θετική του επίδραση πάνω στην υγεία, στοχεύοντας στην ανάδειξη των χρήσεων του ελαιολάδου και στο κατά πόσο συμβάλει η επιστημονική έρευνα σε αυτό.
Στη συγκεκριμένη τελετή θα παρουσιαστεί για πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα η ίδρυση του World Olive Center for health, του Παγκοσμίου Κέντρου Ελαιολάδου, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να παρέχει πιστοποίηση της ποιότητας του ελαιολάδου ως προς την προστασία της υγείας, να προβάλλει και να ενισχύει την έρευνα για την ελιά και το λάδι και την εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών. Η εκδήλωση είναι μια συνεισφορά του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.