ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΦΑΓΕ: Το μοντέλο εξωστρέφειας στηρίζει την εταιρία το πρώτο τρίμηνο

08:47 - 17 Μαϊ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΦΑΓΕ: Το μοντέλο εξωστρέφειας στηρίζει την εταιρία το πρώτο τρίμηνο
Μια κατ΄ εξοχήν εξωστρεφής εταιρία είναι η ΦΑΓΕ καθώς το 86,2% του τζίρου της ΦΑΓΕ προέρχεται από τις εκτός Ελλάδος δραστηριότητές της. Μάλιστα το μερίδιο από τις πωλήσεις σε χώρες εκτός Ελλάδας ανεβαίνει καθώς το αντίστοιχο ποσοστό πριν από ένα χρόνο ήταν στο 84,3%.

Ωστόσο πιέσεις, λόγω τιμολογιακών κινήσεων, στις πωλήσεις της ΦΑΓΕ καταγράφονται στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ειδικά η πτώση στην Ελλάδα επηρεάζει συνολικά τους μέσους όρους. Ωστόσο οι πιέσεις αυτές ήτα οριακές σε επίπεδο αξίας των πωλήσεων καθώς οι τιμολογιακές κινήσεις κάλυψαν τις απώλειες σε όγκους,  Προφανώς ο ανταγωνισμός με την εταιρία Chobani του Hamdi Ulukaya, στις μεγάλες αγορές των ΗΠΑ, οδήγησε σε συρρίκνωση μεριδίων, που όμως δεν επηρέασαν σημαντικά την αξία πωλήσεων.

 

Πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ υπήρξε πτώση -4,8%, στη Μ. Βρετανία -8,4%, στην  Ελλάδα: -39,3% ενώ στην Ιταλία καταγράφηκε σημαντική άνοδος της τάξης του +11,6%.

 

Συνολικά σε όγκο η πτώση ήταν -10,8%, ενώ σε αξία αξία η συρρίκνωση ήταν στο μισό, δηλαδή στο  -4,8%, Συνολικά οι πωλήσεις άγγιξαν τα 157,4 εκατ. δολάρια με τις πωλήσεις  εκτός Ελλάδας να πέφτουν οριακά κατά -2,8% Τέλος τα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν στα 13,7 εκατ. δολάρια ενώ το αντίστοιχο διάστημα του  2016 ήταν στα 14,4 εκατ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.