ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγορά της ΒΙΚΗ και χρηματιστηριακό ταμπλό, οι στοχεύσεις της ΝΙΚΑΣ

10:47 - 04 Ιουλ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Εξαγορά της ΒΙΚΗ και χρηματιστηριακό ταμπλό, οι στοχεύσεις της ΝΙΚΑΣ
Πολύ κοντά στην εξαγορά της ΒΙΚΗ βρίσκεται η εταιρία αλλαντοβιομηχανίας ΝΙΚΑΣ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στη γενική συνέλευση της εταιρείας ο νέος ιδιοκτήτης της, Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Ο ίδιος δε θέλησε να δώσει το χρονικό στίγμα για το πότε θα γίνει η κίνηση αυτή, καθώς εμπλέκονται πιστωτές, αλλά επέμεινε ότι στόχος της ΝΙΚΑΣ είναι να ηγηθεί της συγκέντρωσης στον κλάδο των αλλαντικών.

«Η ΒΙΚΗ είναι μια εταιρεία με πάρα πολλά χρέη. Υπάρχουν χρέη προς τις τράπεζες, ακόμη και προς την παλιά Αγροτική τράπεζα. Είναι ένα πολύπλοκο deal και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να κοιτάξουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Σε σχέση με την πορεία της ΝΙΚΑΣ, ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε πως υπάρχει επιχειρηματικό σχέδιο που θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τον Σεπτέμβριο, με στόχο να επαναφέρει την εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης.

 

Ήδη, από πέρυσι η εταιρεία βρίσκεται σε ανοδική πορεία και κερδίζει διαρκώς έδαφος και μερίδια αγοράς.


Ενδεικτικά, το 2016 το μερίδιο ήταν στο 11,8% και τον Μάιο έφθασε στο 17% σε όγκο και 15,3% σε αξία.

 

Ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ακόμη πως και το EBITDA έχει βελτιωθεί σημαντικά και διευκρίνισε πως στην παρούσα φάση η κερδοφορία δεν είναι αυτοσκοπός.

 

«Η κερδοφορία δεν είναι αυτοσκοπός, όταν έχεις να διαχειριστείς ένα μαγαζί που κάποτε ήταν κυρίαρχο στην αγορά. Και ήταν τόσο μεγάλο brand όπως η ΝΙΚΑΣ. Θα έρθει και η κερδοφορία», σημείωσε.

 

Ο κ. Θεοδωρόπουλος παράλληλα ανέφερε ότι η Chipita δεν θα αργήσει να μπει στο Χρηματιστήριο, προσθέτοντας πως δεν ξέρει ακόμη αν θα είναι στο ελληνικό ή σε κάποιο στο εξωτερικό.

 

Γι' αυτό ακριβώς το θέμα τόνισε είναι σε εξέλιξη μια μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

 

Η χθεσινή γενική συνέλευση της Νίκας ενέκρινε μεταξύ άλλων την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, με την είσοδο του κ. Θεοδωρόπουλου αλλά και την αλλαγή των όρων του ομολογιακού δανείου ύψους 35 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.