ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ξανά σε ανοδική τροχιά και με κέρδη

10:55 - 25 Ιουλ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ξανά σε ανοδική τροχιά και με κέρδη
Ξεπερνώντας τις δυσκολίες της προσαρμογής στα νέα δεδομένα της συγχώνευσης, αλλά και τις αναταράξεις που προκάλεσε στην αγορά το κλείσιμο της αλυσίδας "Μαρινόπουλος" η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, βρίσκεται και πάλι σε τροχιά ανόδου.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της ισχυρής Ζυθοποιίας για το έτος 2016, ο κύκλος εργασιών της από πωλήσεις ζύθου διαμορφώθηκε σε 146,85 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώθηκαν κέρδη χρήσης προ φόρων 1,82 εκατ. ευρώ. Η μεγάλη αύξηση, πάντως, του κύκλου εργασιών, κατά 15% σε σύγκριση με το 2015, αποδίδεται από την ίδια την εταιρεία κυρίως στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στην μπίρα από την 1η Ιουνίου 2016.

 

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην έκθεση, ενώ η αγορά κινείτο με σταθερό ρυθμό μέχρι την αύξηση του ΕΦΚ, στη συνέχεια υποχώρησε σημαντικά ο όγκος πωλήσεων.

 

Αρνητικά επηρεάστηκαν οι εξαγωγές, καθώς η συγχώνευση με τη "Μύθος" απαιτούσε αναδιάρθρωση του δικτύου των διανομέων, κάτι το οποίο απέφερε τελικά μικρότερο ποσοστό ανάπτυξης από το αναμενόμενο. «Τα περισσότερα από τα θέματα αυτά λύθηκαν στις αρχές του 2017, όπου ευελπιστούμε να επιφέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη και ακόμη μεγαλύτερη αυξητική τάση στο μέλλον», αναφέρεται στην έκθεση.

 

Αναφορικά με την «Μαρινόπουλος», στην έκθεση επισημαίνεται ότι η εξέλιξη στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ επηρέασε τις οικονομικές καταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για το 2016 λόγω της υψηλής πρόβλεψης επισφαλειών που καταγράφηκαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.