ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει την βεντάλια προϊόντων ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα

07:16 - 13 Οκτ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ανοίγει την βεντάλια προϊόντων ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα
Στη δημιουργία παντοπωλείων προχωρεί ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα δίπλα στα σημεία πώλησης των αυτόματων πωλητών που έχει τοποθετήσει. Ξεκινούν μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας 14 καταστήματα, ενώ σχεδιάζουν επέκταση και στην Αθήνα προσδοκώντας πολύ σύντομα να δημιουργήσουν άλλα 30 καταστήματα.
Τα καταστήματα που θα έχουν την επωνυμία «ΘΕΣγάλα συν», θα διαθέτουν πάνω από 100 κωδικούς προϊόντων, που οπως αναφερεται θα έχουν τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας του ΘΕΣγάλα.
Ουσιαστικά ο συνεταιρισμός προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δυναμική που επχει καταγράψει και να αξιοποιήσει την υψηλή επισκεψιμότητα που έχει στα σημεία πώλησης γάλακτος και να αξιοποιήσει το πάντρεμα καινοτομίας και παραδοσιακής ποιότητας που διαθέτει.
Το μενού προϊόντων
Τα «ΘΕΣγάλα συν» θα προσφέρουν στους καταναλωτές προϊόντα αρτοποιίας και διαφορετικούς τύπους αλεύρων και ζυμαρικά, με πρώτες ύλες του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ παρασκευασμένα με γάλα του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάς», μαρμελάδες και σάλτσες από Έλληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο από την ομάδα παραγωγών ‘Μολών Λαβέ’ της Λακωνίας, αλλαντικά από βόεια κρέατα των μελών του ΘΕΣγάλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΘΕΣγάλα ξεκίνησε το 2011 στην εποχή της κρίσης. Ήταν πρωτοβουλία  περίπου 90 αγελαδοτρόφων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία  που αποφάσισαν να  δίνουν  μόνοι τους το γάλα της δικής τους παραγωγής στη αγορά μέσα από τους αυτόματους πωλητές.
Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα φέτος έχει να επιδείξει κύκλο εργασιών περίπου 28 εκατ. ευρώ από 25,5 εκατ. ευρώ το 2016 σημειώνοντας άνοδο 9% σε σχέση με το 2015.  Μεταξύ των οικονομικά επιτευγμάτων ήταν ότι  φέτος  ενισχύθηκε κατά 40% η απασχόληση στον συνεταιρισμό και ο αριθμός των εργαζόμενων ανέρχεται σε 180 άτομα από 110 πρόπερσι. Η αύξηση  των θέσεων εργασίας  στην ουσία επιβλήθηκαν από την ανοδική πορεία των πωλήσεων των προϊόντων που σημείωσε αύξηση  55% η γκάμα  των προϊόντων ( γιαούρτια , τυριά κλπ). 
Όλα τα προϊόντα, όπως σημειώνουν στελέχη του συνεταιρισμού, παρασκευάζονται με πρώτη ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την ελληνική γη και φέρουν τη σφραγίδα και την εγγύηση ποιότητας του ΘΕΣγάλα. Έτσι, αναφέρουν, οι καταναλωτές μπορούν να βρίσκουν προϊόντα της ελληνικής γης σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, ενώ οι παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές μέσω του δικτύου καταστημάτων «ΘΕΣγάλα συν».Παράλληλα με την ανάπτυξη των νέων καταστημάτων, συνεχίζεται η διαδικασία για την ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, για τα υπάρχοντα καταστήματα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα με το άνοιγμα «των ΘΕΣγάλα συν» ξεκινάει η υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων κατ’ οίκον, «Το θες σπίτι σου» με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές, σε πενταψήφιο αριθμό (18140), είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλα e-shop.
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.