ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα premium κρασιά επενδύει η Semeli Κύριο

09:11 - 11 Δεκ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Στα premium κρασιά επενδύει η Semeli
Να διευρύνει την γκάμα των κρασιών υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας επιχειρεί το οινοποιείο Semeli με ένα νέο οίνο από τη σειρά AETHERIA, το AETHERIA RED 2015. Άλλωστε η διεύρυνση της συμμετοχής των οίνων premium κατηγορίας στο σύνολο των ετικετών που παράγει το κτήμα, είναι ο πρωταρχικός στόχος της εταιρίας, με σκοπό να πετύχει αύξηση του κύκλου εργασιών της για τα επόμενα χρόνια και να βελτιώσει αισθητά τη μικτή κερδοφορία.

Στόχος για το 2017 είναι ο κύκλος εργασιών της εταιρίας  να κινηθεί περί τα 4 εκατ. ευρώ,  μέγεθος που θα προκύψει κυρίως από τη σημαντική αύξηση του μεριδίου των premium ετικετών  στο μείγμα πωλήσεων.  Σημειώνεται ότι η Semeli Winery το 2016 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 3,6 εκατομμύρια ευρώ αναμένει να κλείσει το 2017 με κύκλο εργασιών άνω των 4 εκατ. ευρώ. ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2017 «τρέχουν» με ρυθμό αύξησης που αγγίζει το 25%.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρία αυτά θα προκύψουν από την τεχνολογική αναβάθμιση που έχει προγραμματίσει η εταιρία, αλλά και με την απόκτηση ιδιόκτητων αμπελώνων που διασφαλίζουν την μέγιστη ποιότητα στο τελικό προϊόν.

«Το όραμα της Semeli είναι να δημιουργήσει έναν ισχυρό οινικό προορισμό στη Νεμέα, για Έλληνες και ξένους και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του Κτήματος και των ετικετών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελώντας ορόσημο στο χώρο του κρασιού», αναφέρει η κα Μυρτώ Γιαννακοπούλου Σάλλα, μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. της Semeli.

Το νέο κρασί

Το SEMELI AETHERIA RED 2015, από τις ποικιλίες  Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon, που ωρίμασε και παλαίωσε για 24 ολόκληρους μήνες στα δροσερά κελάρια του οινοποιείου της Semeli, στο Κούτσι, της Νεμέας, έρχεται να προστεθεί στο λευκό AETHERIA, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015. Το νέο κόκκινο αυτό κρασί παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο Wine Bar White Rabbit.

Νέες επενδύσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στο οινοποιείο πραγματοποιείται μία νέα επένδυση που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ,  με στόχο την αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας, αφού συνολικά η εταιρία έχει υλοποιήσει επενδύσεις,  που ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε η κα Μυρτώ Γιαννακοπούλου Σάλλα, «η επένδυση αναβαθμίζει το χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, αναδεικνύοντας το Οινοποιείο σε σημείο αναφοράς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό».

Η Semeli συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά οινοποιεία της χώρας, δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Νασιάκος,  Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής της, προσθέτοντας ότι στόχος της Εταιρίας είναι να διπλασιάσει το ποσοστό των εξαγωγών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οι οποίες στην παρούσα φάση ανέρχονται περίπου στο 15% του συνολικού της τζίρου.

Σήμερα, τα προϊόντα της Semeli εξάγονται κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κύπρο, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, την Κορέα, την Ταϊλάνδη και τη Δ. Αφρική.

Η εταιρία απασχολεί εργαζόμενους αποκλειστικά από τις κοινότητες των περιοχών στις οποίες εκτείνονται οι αμπελώνες και στηρίζει έμπρακτα το τοπικό αγροτικό στοιχείο,  είτε συμβουλευτικά ως προς την καλλιέργεια των αμπελιών, είτε με οικονομικά κίνητρα επί του αποτελέσματος.

Η συνολική έκταση των αμπελώνων από τους οποίους η Semeli αντλεί την πρώτη ύλη υπερβαίνει τα 1.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιόκτητων εκτάσεών της, αλλά και των εκμεταλλεύσεων των συνεργαζόμενων αμπελουργών, είτε από τις ζώνες Π.Ο.Π. Νεμέα και Μαντινεία, είτε από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες αναδιαρθρώνονται, με σκοπό στο άμεσο μέλλον η καλλιέργεια να γίνει βιολογική στο σύνολό της,  διαδικασία η οποία προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα στην πρώτη ύλη.

Η έκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων πρόκειται να διπλασιαστεί την προσεχή πενταετία, με στόχο να δημιουργηθούν ιδανικά terroir για την καλλιέργεια ελληνικών, ξένων και σπάνιων γηγενών ποικιλιών.

Αυτά τα terroir θα εξελιχθούν σε αμπελοτόπια, από τα οποία θα παράγονται ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού (single vineyard- single cru).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.