ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Έμφαση στην καινοτομία και τη συμβολαιακή γεωργία Κύριο

11:44 - 13 Δεκ 2017 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Έμφαση στην καινοτομία και τη συμβολαιακή γεωργία
Σε μια συγκυρία δύσκολη για την οικονομία αλλά και λόγω των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά μπύρας στην Ελλάδα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καταγράφει θετική πορεία έχοντας δώσει έμφαση στην καινοτομία, τα νέα προϊόντα, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

Όπως αναφέρει ένα απολογιστικό δελτίο του έτους, ένεκα και της αλλαγής σκυτάλης στη διοίκηση της εταιρίας, «παρά την κρίση των τελευταίων ετών, η εταιρία πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 16 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω ποσό έρχεται, μάλιστα, να προστεθεί στα 120 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η εταιρία κατά το εξαιρετικά δύσκολο διάστημα 2010-2016, ενώ θα αξιοποιηθεί για την αγορά νέου εξοπλισμού για τα εργοστάσια, την υποστήριξη των εξαγωγών, που φέτος άγγιξαν τα 290.000 εκατόλιτρα, και την κυκλοφορία νέων προϊόντων.»

Η εταιρία δηλώνει μάλιστα προσηλωμένη στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που ακολουθεί.

«Και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η εταιρία κάλυψε το 100% των αναγκών παραγωγής της από ελληνικό κριθάρι, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της Μελέτης του Οικονομικού και Κοινωνικού Αντικτύπου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η προστιθέμενη αξία του προγράμματος για τους παραγωγούς και τους συνεργάτες ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται πως έχει οδηγήσει στη δημιουργία περίπου 800 νέων θέσεων εργασίας, κυρίως στον πρωτογενή τομέα» αναφέρει σχετικά.

Infographic Αθηναϊκή Ζυθοποιία Καινοτομία Νέα Προϊόντα 2017

4 νέα προϊόντα

Επίσης υπενθυμίζει ότι τόσο στη «ζεστή» αγορά, όσο και στην εστίαση με όχημα την έρευνα και την καινοτομία, η εταιρία παρουσίασε 4 νέα προϊόντα το 2017, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και στιγμές κατανάλωσης.

Πρώτο πανελλαδικό λανσάρισμα της χρονιάς ήταν η νέα Heineken Light, η απολαυστική lager μπίρα που συνδυάζει πλούσια γεύση με μόνο 86 θερμίδες και 3,3% αλκοόλ.

Ακολούθησε τον Μάρτιο η αναβίωση της ιστορικής μπίρας ΜΑΜΟΣ, σε συνεργασία με την οικογένεια Μάμου. Η μπίρα του πρώτου Έλληνα διπλωματούχου ζυθοποιού, Πέτρου Μάμου, παράγεται και πάλι στην πόλη της την Πάτρα, ακολουθώντας την αυθεντική συνταγή του δημιουργού της.

Τον Απρίλιο ήρθε και η νέα πρόταση της Amstel. Δροσιστική και ταυτόχρονα «πιπεράτη», η Amstel Radler με Ginger & Lime, παρουσιάστηκε στην αγορά με μόλις 2% αλκοόλ και 38 θερμίδες ανά 100ml. Χαρακτηριστική η τζιντζερόλη που περιέχει, η οποία της χαρίζει την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση της.

Τέλος, δυναμική είσοδο στην αγορά του μηλίτη έκανε τον Ιούνιο ο Μηλοκλέφτης.  Στόχος της εταιρίας είναι μετά την άρση της απαγόρευσης παραγωγής προϊόντων ζύμωσης, άλλων εκτός του κριθαριού, από ζυθοποιεία, ο Μηλοκλέφτης να παράγεται στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα.

2 νέες καινοτομίες

Το 2017, όμως, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προχώρησε και σε επιπλέον καινοτομίες στην αγορά μπίρας.

Για την μπίρα ΑΛΦΑ Weiss, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιούργησε ένα πρωτότυπο κουτί που «έφερε τα πάνω-κάτω» για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους Weiss σωστά και από το κουτί. Επιπλέον, σύστησε στην αγορά τη νέα κάνουλα EXTRA COLD που καταναλώνει έως και 40% λιγότερη ενέργεια, για ακόμα μεγαλύτερη και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά υπεύθυνη απόλαυση της παγωμένης draught μπίρας.

Σημειώνεται ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου HEINEKEN N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Dark, Amstel Radler, Amstel Free, Heineken, Heineken LIGHT, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, Fischer, ΒΙΟΣ 5Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς καιτο φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπίρας μεταξύ των οποίων οι: Affligem, Sol, Mc Farland, Erdinger, , Murphy’s, Duvel, Chimay καθώς και το μηλίτη Strongbow. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.

Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 19 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 13 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.