ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μακεδονικό κρασί κερδίζει την πΓΔΜ Κύριο

14:13 - 13 Ιαν 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Το μακεδονικό κρασί κερδίζει την πΓΔΜ
Περισσότερες από 55 ετικέτες κρασιών, πολλές εκ των οποίων από τη Μακεδονία με ένδειξη ΠΓΕ, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Greek Wine Festival» στα Σκόπια στις 14.12.2017, που διοργάνωσε το Γραφείο ΟΕΥ- Σκοπίων, υπό την αιγίδα του Πρέσβη Δ. Γιαννακάκη.

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των προωθητικών δράσεων υπό τον τίτλο “WINDOW TO GREECE”, ήταν η παρουσίαση του ελληνικού οίνου στο εδώ καταναλωτικό κοινό, στους επαγγελματίες του οίνου, καθώς και τους εκπροσώπους του κλάδου HoReCa.

Οι Ελληνικοί οίνοι και τα αποστάγματα που συνάντησαν την ευρεία αποδοχή του κοινού ήταν μεταξύ άλλων τα: Κατώγι Αβέρωφ, Κεχρής, Μπουτάρης, (KΥΡ-ΓΙΑΝΝΗΣ), Πόρτο Καρράς, Κτήμα Πιερία Ερατεινή, Blink Wines, Τσάνταλης, Γεροβασιλείου και Μελισσινός.

Παράλληλα με την εκδήλωση γευσιγνωσίας, παρουσιάσθηκαν ελληνικά προϊόντα τροφίμων (ελληνικά τυριά), καθώς και προϊόντα κρέατος (κοτόπουλου), τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτη υλη για τη δημιουργία ελληνικών εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Την εκδήλωση στήριξε με την προσφορά τροφίμων η αλυσίδα υπεραγορών Βερόπουλου (VERO super markets), που δραστηριοποιείται στην περιοχή και ο αντιπρόσωπος της ελληνικής εταιρείας ΠΙΝΔΟΣ (ΑΗΑ KOM Dooel).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο ΟΕΥ των Σκοπίων, η συμμετοχή στην εκδήλωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς παρευρέθησαν σχεδόν 300 προσκεκλημένοι. Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Jani Makraduli, οι Πρέσβεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Βουλγαρίας, της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Σερβίας και της εδώ Αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ. Επίσης συμμετείχε στοχευμένο καταναλωτικό κοινό και επαγγελματίες του οίνου - εκπρόσωποι τοπικών εταιρειών εισαγωγής, διανομής και εμπορίας οίνων και αλκοολούχων ποτών και του κλάδου HoReCa - δημοσιογράφοι, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και των παραγωγικών Υπουργείων, καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και διπλωματικής κοινότητας της χώρας και άλλοι «primium» καταναλωτές.

Τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όσο και στο περιθώριο αυτής, οι εκπρόσωποι των οινοποιείων είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές. Από την ενθουσιώδη συμμετοχή διαπιστώθηκε, αρχικώς, ότι υπάρχει καταναλωτικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό οίνο, ο οποίος είναι διαφοροποιημένος στα επιμέρους χαρακτηριστικά (πιο «fresh» και «elegant») από τον εντόπιο, σύμφωνα με τους οινολόγους, που δοκίμασαν τα κρασιά, γεγονός που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού οίνου στην εδώ αγορά.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.