ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια είναι η αλλαντοβιομηχανία ΒΙ.Κ.Η. που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

08:10 - 18 Μαϊ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ποια είναι η αλλαντοβιομηχανία ΒΙ.Κ.Η. που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης
Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή στο… κράτος των Αθηνών, όμως η αλλαντοβιομηχανία ΒΙ.Κ.Η. – που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης – είναι μια εταιρεία με καλό όνομα, από πλευράς ποιότητας προϊόντων.

Η εταιρεία πάλεψε να βρει λύσεις, μέσω διακανονισμού με τις τράπεζες αλλά και μέσω συζητήσεων για εξαγορά από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita, εντούτοις δεν κατάφερε να «γυρίσει» την κατάσταση και να κερδίσει επιπλέον χρόνο.

Έτσι, την περασμένη Τρίτη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και προστασίας από τους πιστωτές. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη, καθώς στην επιχείρηση απασχολούνται περί τους 150 εργαζομένους, οι οποίοι διεκδικούν οφειλόμενα αρκετών μηνών.

Η εταιρεία ΒΙ.Κ.Η. ανήκει στην οικογένεια Παπαγιάννη, η οποία έχει επίσης την εταιρεία ζωοτροφών Laky, καθώς και την πρώτη μονάδα παρασκευής χαβιαριού στην Ελλάδα, τη Thesauri μέσω της καλλιέργειας του οξύρρυγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα εκδικαστεί η υπόθεση στο Πρωτοδικείο που θα ορίσει πως θα γίνει η εκκαθάριση με τα περιουσιακά στοιχεία, ενώ ασφαλώς θα δοθεί προτεραιότητα στην αποπληρωμή των οφειλόμενων στους εργαζομένους.

Οι συνολικές της υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ το 2016 είχε ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 20 εκατ. ευρώ, με μερίδιο αγοράς περίπου 6%.

Το όνομα ΒΙ.Κ.Η. αποτελεί σύντμηση της επωνυμίας της Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1973 όταν φτιάχτηκαν οι πρώτες εγκαταστάσεις της χοιροτροφικής μονάδας ΒΙΚΗ ΦΑΡΜ.

Το 1974, με την επιστημονική και τεχνολογική συνδρομή επιστημόνων από τη Γερμανία και τη Δανία, επεκτάθηκε και μετεξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 18 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.