ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νιτσιάκος: Επενδύσεις 50 εκ. σε νέα προϊόντα και αγορές

09:53 - 07 Ιουν 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Νιτσιάκος: Επενδύσεις 50 εκ. σε νέα προϊόντα και αγορές
Επενδυτικό πλάνο 50 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020 βάζει μπρος η πτηνοτροφία Νιτσιάκος στοχεύοντας την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά και ενισχύοντας την ήδη υφιστάμενη παραγωγική της δομή.

Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρίας σε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ η Νιτσιάκος αναμένεται να μπει στην μοσχαρίσιου κρέατος με δική της φάρμα με ορίζοντα διάθεσης ποσοτήτων τα τέλη του 2018 και τις αρχές του 2019.

Ήδη υπάρχει η προετοιμασία για δημιουργία εγκαταστάσεων τόσο στα Ιωάννινα, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης στον επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας, ε΄χει ενταχθεί και η δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής, καθώς και το επαναλανσάρισμα των προψημένων προϊόντων, όπως είναι το παναρισμένο κοτόπουλο.

Οι εξαγωγές

Παράλληλα με τη στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας η εταιρία στοχεύει να στηρίξει την αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται για κοτόπουλο, όπου τα χρόνια της κρίσης στράφηκαν οι καταναλωτές είτε λόγω ανάγκης (χαμηλή τιμή) είτε για λόγους δίαιτας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό κοτόπουλο τα χρόνια της κρίσης έχει κυριαρχήσει όντας μαζί με το αρνί το προϊόν που η ελληνική παραγωγή έχει το πάνω  χέρι.

Παράλληλα η εταιρία έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, στη Νότια Ιταλία, με εβδομαδιαίες αποστολές 100 και πλέον τόνων προϊόντων νωπών κοτόπουλων ή και συσκευασμένων. Επόμενος στόχος είναι η Μεγάλη Βρετανία όπου η εταιρία «βλέπει» ευκαιρίες.

Ταυτόχρονα, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς, ειδικά στο Νότο, όπου η εταιρία είναι Leader, εξαγόρασε έκταση 130 στρεμμάτων για τη δημιουργία αποθηκών στην περιοχή της Χαλκίδας,

Παράλληλα συνεχίζει την παρουσία της με συνέργιες (Νίκας) στην αγορά αλλαντικών. Στόχος συνολικά είναι η προώθηση νέων προϊόντων και η επέκταση των άλλων δραστηριοτήτων  της εταιρίας που έχει παρουσία στις ζωοτροφές, τα άλευρα και τον τουρισμό.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της εντός του 2017, ο τζίρος εμφανίζεται αυξημένος, ενώ σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, ο δανεισμός ανήλθε στα επίπεδα του 2016 με την τελευταία χρήση να παραμένει επίσης κερδοφόρα. Έτσι το 2017 ο τζίρος έκλεισε με αύξηση 5% στα 326 εκατομμύρια ευρώ καθιστώντας την εταιρία μια από τις πιο μεγάλες Ελληνικές εταιρίες στον κλάδο των τροφίμων με το μερίδιό της στο κοτόπουλο να κινείται στο 35%.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 07 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.