ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Coca-Cola 3E επενδύει 79,9 εκατ. ευρώ σε Έλληνες προμηθευτές

10:31 - 11 Ιουλ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Η Coca-Cola 3E επενδύει 79,9 εκατ. ευρώ σε Έλληνες προμηθευτές
Στρατηγικής σημασίας για την εξαγωγική δραστηριότητα της Coca-Cola 3E, μιας ελληνικής πολυεθνικής, είναι η επένδυση που έγινε στη μονάδα παραγωγής «mega plant στο Σχηματάρι» κι έφτασε τα 24 εκ. ευρώ στο διάστημα 2016-2017.

«Ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης, μπορούμε και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη. Η επένδυση των 24 εκατ. ευρώ έρχεται να προστεθεί στα 57 εκατ. ευρώ, που έχουμε επενδύσει συνολικά για τη διαμόρφωση και λειτουργία της μονάδας υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων του ομίλου μας για 19 χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ομίλου Coca-Cola HBC, Αναστάσιος Δαυίδ κατά την επίσημη παρουσίαση του mega plant.

Μέσω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, καθώς το εργοστάσιο είναι το μεγαλύτερο γα χυμούς και αναψυκτικά στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς, η Coca-Cola 3E πραγματοποιεί εξαγωγές σε 11 χώρες, σε Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κόσοβο, Κύπρος, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Τσεχία.

Κάλυψη των αναγκών στη Βουλγαρία κι άλλες χώρες

Συγκεκριμένα, το Σχηματάρι Mega-Plant εισάγει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, που επιτρέπει στην εταιρεία να προχωράει σταθερά στην αύξηση της παραγωγικής και εξαγωγικής της δυναμικής. Όπως αναφέρθηκε τα 73 εκατ. κιβώτια των προϊόντων που παράγει το εργοστάσιο της Coca Cola 3E στο Σχηματάρι, μπορούν αν απλωθούν σε σειρά να καλύψουν την απόσταση από το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.

Από το Σχηματάρι όπως αναφέρθηκε:

• Διακινούνται περισσότερα από 540 προϊόντα που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε κάθε περίσταση, ενώ χάρη στις 17 γραμμές παραγωγής που έχουν δυνατότητα λειτουργίας 24 ώρες το 24ωρο, παράγεται το 100% των χυμών και το 96% των αναψυκτικών της εταιρείας.

• Πραγματοποιείται το 100% των εξαγωγών της εταιρείας σε 11 χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κόσοβο, Κύπρος, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τσεχία). Μάλιστα, από το Σχηματάρι καλύπτεται το 100% των αναγκών της αγοράς της Βουλγαρίας σε αναψυκτικά Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.

• Διακινείται το 75% του όγκου των εγχώριων πωλήσεων, από τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 30.000m².

Επενδύσεις στην κρίση

Την αξία της επένδυσης τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας: «Πλησιάζοντας στο τέλος της περιόδου των μνημονίων, η αποφασιστική στροφή της ελληνικής οικονομίας στην παραγωγή και την εξωστρέφεια αποτελεί το κλειδί για την εδραίωση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως το Mega-Plant Σχηματαρίου της Coca-Cola Τρία Εψιλον, αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και συγχρόνως αξιοποιούν σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, όπως η γεωστρατηγική θέση και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό».

Υπεραξίες στην οικονομία

Παράλληλα όπως ανέφερε o Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον κ. Γιάννης Παπαχρήστου η Coca-Cola 3E επενδύει αυτή τη στιγμή περί τα 79,9 εκατ. ευρώ ετησίως συνεργαζόμενη με Έλληνες προμηθευτές, ενώ υποστηρίζει έμμεσα 21.500 θέσεις εργασίας μέσω της αλυσίδας αξίας που διαμορφώνει, πέρα από τους 1500 εργαζόμενους που έχει, οι 400 εκ των οποίων στο εργοστάσιο στο Σχηματάρι. Όπως τόνισε ο κ. Παπαχρήστου η 3Ε έχει συμβολή ο,5% στο ΑΕΠ της Ελλάδας όντας μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρίες στη χώρα. το 0,5%.

«Το Σχηματάρι Mega-Plant θεμελιώνει τη νέα εποχή ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ένα εργοστάσιο με 400 εργαζομένους, το οποίο μας επιτρέπει να παράγουμε στην Ελλάδα, να εξάγουμε από την Ελλάδα σε 11 χώρες και να υποστηρίζουμε έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της χώρας. Στηρίζουμε την κοινωνία και κυρίως τους νέους για να βρουν εργασία και να παραμείνουν στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Παπαχρήστου.

Από την πλευρά της η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα εξήγησε ότι με το mega plant γίνεται εφικτή η υλοποίηση του νέου οράματος της μητρικής και η παραγωγή τόσο προϊόντων προς εξαγωγή από την Ελλάδα όσο και η προώθηση 18 νέων προϊόντων της The Coca Cola Company στην Ελληνική αγορά για τον Έλληνα καταναλωτή. «Η σημαντική αυτή επένδυση στο Σχηματάρι μάς δίνει τη σιγουριά να υλοποιήσουμε το στρατηγικό όραμα της Coca-Cola στην Ελλάδα που αφορά στην ανάπτυξή μας με οδηγό την καινοτομία και με όρους και προϋποθέσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούμε αλλά και στην προστασία του πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε» ανέφερε η κ. Νεκταρίου.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.